Nem valami jó a németek memóriája

katar, németország, kézilabda
Supporters of Germany shout and wave money during the 24th Men's Handball World Championships quarterfinals match between Germany and Qatar at the Lusail Multipurpose Hall in Doha on January 28, 2015. AFP PHOTO / AL-WATAN DOHA / KARIM JAAFAR ==QATAR OUT==
Vágólapra másolva!
A német kézilabda-válogatott tagjai rendesen kiakadtak a Katar ellen elveszített vb-negyeddöntő után. A németek természetesen a játékvezetést kifogásolják, állításuk szerint a bírók tolták be a házigazdát a négy közé. 

"Aki látta a meccset, és van szeme, az tudhatja, hogy itt mi nem nyerhettünk. Itt csak vendégek voltunk – dohogott a németek kapusa Silvio Heinevetter a 26-24-es vereség után. Nem a kapus volt az egyetlen, aki szót emelt a bíráskodás ellen, a német szövetség elnöke, Bernhard Bauer is kemény szavakkal kritizálta a játékvezetőket.

A németek izlandi kapitánya, Dagur Sigurdson a kézilabdával is foglalkozott, szerinte azért kapott ki a csapata, mert későn rendeződött vissza hatosfalas védekezésre.

A nap képe egyértelműen a német szurkolókat ábrázoló fotó, amit az összes ügynökség lehozott. A dolog iróniája, hogy a bankókat lobogtató német szurkolók elfelejtkeznek arról, hogy jutott ki egyáltalán a világbajnokságra Németország.

Öngól! Forrás: AFP/Karim Jaafar

Miután – a magyar válogatotthoz hasonlóan – Németország is elbukta az oda-visszavágós selejtezőjét, az IHF közölte, a sportág érdeke, hogy a németek ott legyenek a tornán, ezért mondvacsinált indokkal kivágták a vébéről Ausztráliát.