Társoldalunk:

Ez a Győr még mindig bombaerős

2015.02.08. 19:03

A Győri Audi ETO KC nagyszerűen kézilabdázva, simán nyert a Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában. Herr Orsolya parádézott a kapuban, mezőnyben alig akadt gyenge teljesítmény a győrieknél. Sikerével a BL-címvédő egyetlen győzelemre van a negyeddöntőtől.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. forduló:
Baia Mare (román)-Győri Audi ETO KC 18-26 (9-13)

A továbbra is roppant tartalékos Győrön egyáltalán nem érződött Nagybányán, hogy hosszú idő után múlt héten elveszítette szűk két éve őrzött veretlenségét. A BL-címvédő határozott védekezéssel kezdett, és Kovacsics Anikó góljaival gyorsan magához ragadta a kezdeményezést.

A győriek kapujában nagyszerűen védett Herr Orsolya, a magyar válogatott kapusnak, valamint a végre tudásához méltó játékot nyújtó Susan Müller góljainak köszönhetően a magyar csapat az első félidőben végig tartani tudta 2-3 gólos előnyét. A román csapat nem találta a réseket a fegyelmezett magyar falon, a szünetben négy góllal vezetett a Győr.

Herr Orsolya óriási formában vanForrás: MTI/Kovács Anikó

A második félidő elején nem változott a játék, de a 40. perc környékén úgy nézett ki, elkapja a fonalat a Baia Mare. Ambros Martin gyorsan reagált, és mielőtt lendületbe jöhetett volna a román csapat, a Győr visszavette a meccs irányítását. A román kapuba beálló Barbara Arenhart remeklése megakadályozta ugyan, hogy a Győr leszakítsa ellenfelét, de Heidi Löke góljainak köszönhetően 3-4 gólos előnye nem csökkent.

Herr továbbra is fantasztikus volt a kapuban, a győri csapat pedig szép lassan teljesen felőrölte ellenfelét, és végül teljesen megérdemelten nyerte meg a nagyon fontos mérkőzést.  A magyar csapat a Larvik mögött 10 ponttal a második helyen áll a középdöntőben, jövő héten a francia Metz ellen bebiztosíthatja negyeddöntős pozícióját.