Társoldalunk:

Minden magyar pólós gólja 90 ezer forintot ér

2015.02.10. 17:29

A szlovákok elleni, jövő keddi Világliga-mérkőzésre való felkészülést szolgálja a magyar férfi vízilabda-válogatott számára a IX. Volvo Kupa, melyre péntektől vasárnapig kerül sor a felújított Szőnyi úti Laky Károly Uszodában.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke kifejtette, hogy a kupa történetében mindig olyan helyszínt választottak, ahol új létesítményben játszhattak, és ahol ugyanakkor minőségileg és mennyiségileg is jelentős utánpótlás-nevelés folyik.

"Most először választottunk fővárosi helyszínt, mert itt, a BVSC-nél mindkét feltétel adott" - mondta az elnök, emlékeztetve arra, hogy a közelmúltban több mint egymilliárd forintból újították fel a Szőnyi úti uszodát. 

Jól jár a magyar utánpótlás, ha sok magyar gól esik

Andrasovszky Zoltán, a Volvo Autó Hungária hálózatvezetője bejelentette, hogy a cég a hétvégi torna minden magyar gólja után 90 ezer forintot utal át a szövetségnek, amely az összeget utánpótlás-nevelésre fordíthatja.

Szatmáry Kristóf, a házigazda BVSC-Zugló elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt másfél évben a TAO-s forrásoknak, a zuglói önkormányzatnak és a kormánynak köszönhetően újulhatott meg a Szőnyi úti uszoda szellőzőrendszere, valamint lelátója, s egyben bővült is a létesítmény, amelyben több száz gyerek edz naponta.

"A hétvégi torna lesz tulajdonképpen az ünnepélyes megnyitója az uszodának, s ezzel egy új korszak nyílik a BVSC életében" - mondta az elnök.

Benedek látványos meccsekre számít

Benedek Tibor együttese a négyes tornán pénteken az amerikaiakkal, szombaton a horvátokkal, vasárnap pedig a kanadaiakkal mérkőzik meg. A szövetségi kapitány célja, hogy a kispályás játék elemeit gyakoroltassa játékosaival, és úgy érzi, csapata jó ellenfelekkel, szoros és látványos mérkőzéseket játszhat majd.

"A tapasztalatok szerint a kispályás Világliga-mérkőzéseken általában húsz százalékkal több gól esik, ezért magas támogatási összegre számíthat a szövetség" - fogalmazott Benedek, aki elmondta azt is, hogy mivel szerdán BL-forduló, csütörtökön pedig bajnoki mérkőzések lesznek, a torna előtt nem tudnak együtt gyakorolni a magyar válogatott tagjai.

"A szoros versenynaptár miatt a klubok nehezen tudják elengedni a játékosokat, ezért jó lehetőség, hogy a szlovákiai mérkőzésig öt napot együtt tudunk tölteni" - vélekedett Benedek, aki ígérete szerint vasárnap jelöli ki azt a 13 játékost, aki a kassai mérkőzésre utazik.

Madaras örül az együtt töltött hosszú időnek

Madaras Norbert, a válogatott csapatkapitánya szerint szeptembertől májusig a mostani a leghosszabb idő, amit a válogatottak együtt tudnak tölteni. Mivel az amerikaiak és a kanadaiak is az olimpiai kvalifikációs Pánamerikai Játékokra készülnek, a kétszeres olimpiai bajnok pólós a hétvégén nehezebb mérkőzésekre számít, mint amilyenekhez a Világligában hozzászokhattak.

A magyar válogatott 16 fős kerete:
Decker Attila, Nagy Viktor - kapusok
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Német Toni, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok

A Volvo Kupa programja:
február 13., péntek:
Horvátország-Kanada 16.30
Magyarország-Egyesült Államok 18.30
február 14., szombat:
Egyesült Államok-Kanada 17.15
Magyarország-Horvátország 19.00
február 15., vasárnap:
Horvátország-Egyesült Államok 10.30
Magyarország-Kanada 12.30