Társoldalunk:

Nehezen nyert Szlovákiában a pólóválogatott

2015.02.17. 19:58

Egygólos győzelmet aratott a magyar férfi vízilabda-válogatott a szlovákok ellen a keddi, kassai világliga-összecsapáson, az európai selejtezőcsoport negyedik fordulójában. Sikerével szászszázalékos maradt Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata, amely a szlovákok újbóli legyőzése előtt egyszer-egyszer nyert már a másik két csoporttárs, a románok és a görögök ellen is.

Eredmény, európai selejtező, A csoport, 4. forduló:
Szlovákia-Magyarország 12-13 (2-1, 2-3, 3-5, 5-4)
a góldobók: Polovic, Gyurik 3-3, Famera, Seman 2-2, Zatovic, Balázs 1-1, illetve Vámos 3, Angyal, Német, Salamon 2-2, Szivós, Erdélyi, Madaras, Varga Dénes 1-1

A világbajnoki címvédő magyar csapat, amely az elmúlt hét végén az olimpiai bajnok horvátok, továbbá Kanada és az Egyesült Államok gárdája előtt tökéletes mérleggel nyerte meg a budapesti Volvo Kupát, a vl-sorozatban a szlovákok otthonában is győzelemre készült.

Ehhez képest az első negyedben a hazaiak húztak el 2-0-ra, és bár az egyenlítés a második negyed elején sikerült (2-2), a folytatásban is a szlovákoknál maradt az előny egészen a játékrész végéig, hét másodperccel a nagyszünet előtt ugyanis Szivós Márton hatalmas gólt ragasztott a szlovákok kapujába (4-4).

Vámos Márton három gólt lőttForrás: MTI/Kovács Anikó

A harmadik nyolc percben 6-6-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, aztán Erdélyi Balázs és a duplázó Angyal Dániel is eredményes volt (6-8). Elhúzni azonban nem sikerült, a szlovákok tapadtak a magyarokra. A kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Madaras Norbert bombájávallett 9-11, majd a befejező negyed közepén Salamon Ferenc (10-12), utána pedig Varga Dénes jóvoltából maradt kétgólos különbség (11-13). A legvégén még gólt szereztek a szlovákok, de ez csak a szépítéshez volt elegendő.

A következő vl-meccsét március 17-én játssza a magyar együttes idegenben a románokkal. A csoportokból csak az első helyezett kerül be a sorozat szuperdöntőjébe, amelyet június 23. és 28. között rendeznek meg Bergamóban. Az olaszországi finálé győztese kijut a 2016-os riói olimpiára.

A csoport másik mérkőzésén:
Románia-Görögország 12-18
Az állás: 1. Magyarország 12 pont, 2. Görögország 9, 3. Románia 2, 4. Szlovákia 1