Mégsem Magyarországon folytatja a dán kézisztár

Nikolaj Markussen, kézilabda
SPAIN, Barcelona : Denmark's back Nikolaj Markussen shoots during the 23rd Men's Handball World Championships semifinal match Denmark vs Croatia at the Palau Sant Jordi in Barcelona on January 25, 2013. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Év elején még arról írt a dán sajtó, hogy a Veszprém és a Szeged kézilabdacsapata is érdeklődik a Skjern Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes balátlövője, Nikolaj Markussen iránt, a 211 centis játékos azonban végül otthon maradt és a Bjerringbro-Silkeborghoz szerződött.

Magyarország helyett végül a Bjerringbro-Silkeborg csapata lett a következő állomás Nikolaj Markussen karrierjében, írja a dán EkstraBladet.

A portál szerint ugyan a válogatott kézilabdázó ügynöke, Christian Henriksen elismerte, hogy két nagy múltú magyar klub, a Szeged és a Veszprém is érdeklődött a 211 centiméter magas balátlövő iránt, végül mégis Dániában maradt.

Markussen Dániában marad Forrás: AFP/Javier Soriano

Az átlövő 2011 és 2013 között a spanyol Atlético Madridot erősítette, majd egy évig a katari el-Dzsaisban szerepelt, és a nyáron igazolt vissza a Skjern együttesébe. A Bjerringbro ajánlata azt követően futott be, hogy a klub 156-szoros norvég válogatott játékosa, Kristian Kjelling bejelentette, a szezon végén hazaigazol a Drammenhez.

"Nem tudom, hogy meddig maradok, mert ez sok mindentől függ. Nehéz megjósolni a jövőt, de remélem, hogy nagyon jó csapatunk lesz. És akkor nem zárom ki, hogy hosszabb ideig itt kézilabdázom" - nyilatkozta Markussen, aki egyelőre kétéves szerződést írt alá.