Betalált a Győrnek, majd visszavonul a válogatottól

Karoline Dyhre Breivang, kézilabda
HUNGARY, Debrecen : Norway's Karoline Dyhre Breivang (L) and Poland's Iwona Niedzwiedz vie for the ball during the Women's European Championships main round handball match Poland vs Norway at the Fonix Hall of Debrecen on December 15, 2014. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Nem szerepel többé a sikert sikerre halmozó norvég női kézilabda-válogatottban Karoline Dyhre-Breivang, így már a jövő évi riói olimpián sem kíván pályára lépni. A 34 éves irányító-átlövő 305 alkalommal játszott a nemzeti csapatban, ez minden sportágat beleértve norvég csúcs.

"Nem volt könnyű döntés, de a decemberi Eb-aranyérem után, a válogatottsági rekord elérését követően azt hiszem, ez a legmegfelelőbb alkalom" - mondta a norvég szövetség honlapjának Breivang, aki kétszer nyert olimpiát (2008, 2012), egyszer vb-t (2011) és ötször Eb-t (2004, 2006, 2008, 2010, 2014).

A játékos klubjában, a Larvikban nem hagy fel a kézilabdával, mert még mindig motiváltnak érzi magát arra, hogy segítse a csapatot.

Breivang visszavonult a válogatottságtól Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A norvég együttes szombaton 21-19-re győzte le a kétszeres címvédő Győrt, és ezzel csoportelsőként lett negyeddöntős, Breivang egyszer volt eredményes a meccsen.