Fontos meccset nyert az Eger a BL-ben

Szivós Márton Eger, 2015. március 4.
Szivós Márton, az Eger (b2) és Aleksandar Ciric (b), a szerb Radnicki Kragujevac játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblája, 6. fordulóban játszott ZF-Eger - Radnicki Kragujevac mérkőzésen az egri Bitskey Ala
Eger, 2015. március 4. Szivós Márton, az Eger (b2) és Aleksandar Ciric (b), a szerb Radnicki Kragujevac játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblája, 6. fordulóban játszott ZF-Eger - Radnicki Kragujevac mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2015. március 4-én. Az Eger 7-6-ra győzött, és megerősítette második helyét. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A Szolnok magabiztos, 17-12-es győzelmet aratott a Galatasaray vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának főtábláján, így szinte biztos, hogy továbbjutó első három hely valamelyikén végez, azaz ott lesz a hatos döntőben. Az Eger fontos győzelmet aratott közvetlen üldözője, a szerb Kragujevac ellen.

Bajnokok Ligája, főtábla, B csoport, 6. forduló:
Galatasaray (török) - Szolnoki Dózsa-Közgép VSC 12-17 (2-5, 4-5, 3-2, 3-5)
a szolnoki gólszerzők: Varga Dé. 5, Mitrovic 5, Varga Dá. 3, Tóth M. 2 Madaras, Aleksic 1-1
ZF-Eger - Radnicki Kragujevac (szerb) 7-6 (1-1, 1-2, 1-0, 4-3)
az egri góldobók: Erdélyi 2, Cuk, Lőrincz, Vapenski, Szivós, Cuckovic 1-1

A Szolnok már az első negyedben jelentős előnyre tett szert, ebben a legnagyobb szerepe Varga Dénesnek volt, a 2013-ban a világ legjobbjának választott olimpiai- és világbajnok egymaga három gólt szerzett a nyitófelvonásban.

A Szolnok a folytatásban magabiztosan tartotta előnyét, a török együttesnek nem volt esélye a felzárkózásra, a hajrára pedig el is fáradt, ezt pedig kihasználta a vendégcsapat és sima győzelmet aratott. A Szolnok a következő fordulóban, március 25-én a horvát Jug Dubrovnik együttesét látja vendégül.

Fontos meccset nyert meg az Eger

Az oda-visszavágós rendszerű, főcsoportos küzdelemsorozat hatodik játéknapján az Eger abban a tudatban szállhatott vízbe a Bitskey-uszodában, hogy ha nyer, 4 pontos előnyre tehet szert szerb riválisával szemben. Ami azt jelenti, hogy az eddig mindenkit odahaza és idegenben is legyűrő olasz elitgárda, a biztos csoportelsőnek tűnő Pro Recco mögött megtartja második helyét, ami továbbjutási pozíció a 12 csapatos, két csoportos főtábla hat legjobbjának majdani szuperdöntője szempontjából.

Szivós Márton harcol a szerbekkel Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az A jelű hatosban a Recco és a szuperdöntőnek otthont adó, ennél fogva automatikusan finalista CNA Barceloneta mellett a harmadik továbbjutó helyért folyik a harc. A hazaiakat az is ösztönözhette, hogy a kragujeváci első összecsapáson, február 11-én egyetlen góllal, 12-11-re alulmaradtak szerdai ellenfelükkel szemben.

Egerben is a vendégek kezdtek jobban, de az egyenlítés nem sokáig váratott magára (1-1). Annál többet kellett várni az újabb találatokra, amelyekből az elsőt - büntetőből - Erdélyi Balázs szerezte már a második negyedben, erre azonban két szerb gól is érkezett válasz gyanánt, így 3-2-es vendégelőnynél vonulhattak el a nagyszünetre a csapatok.

A végére maradt a döntés

A harmadik játékrész érdemi fejleményeként Lőrincz Bálint lőtt gólt (3-3), többször azonban nem zörrentek a hálók ebben a nyolc percben, vagy mert eltékozolták a lehetőségeiket a felek, vagy mert a kapu helyett a kapufán landoltak a lövések.

A befejező negyedben Erdélyi egyéni akció végén volt eredményes, majd Boris Vapenski következett, viszont ötméteresből szépített a szerb csapat (5-4). Szivós Márton szabaddobásból bombázott a kapuba öt perccel a lefújás előtt (6-4), 6-5 után pedig Uros Cuckovic talált be (7-5). Bő egy perc volt hátra, amikor megint közelebb került a kragujeváci együttes, de egyenlítésre már nem futotta erejéből, nyert 7-6-ra az Eger