Társoldalunk:

A pornómilliárdos kiszáll a hokiból

2015.03.05. 12:52

A következő idénytől nem támogatja a dunaújvárosi jégkorongot a Docler Holding. Csak a szezon után látni majd tisztábban a csapat jövőjét.

Kilenc év után nem támogatja tovább a dunaújvárosi hokicsapatot a névadó szponzor, a Docler. A holding tulajdonosa, Gattyán György az első helyen végzett a magyar Forbes magazin tavaly novemberi, leggazdagabb magyarokat összegyűjtő listáján.

Gattyán magánvagyonát 174 milliárd forintra becsülik, ám a közelmúltban a NAV folyamatosan vizsgálódott nála, és mint a Figyelő megírta, adóelkerülés gyanúja miatt zárolták a számláját.

Nemes Tamás, a Docler Holding vezetője azt írta a Dunaújváros Online-nak, hogy "a cég a jövőben új területek felkarolásának szenteli a figyelmét. A Docler csoport nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra. (...) A támogatói körében köszöntheti Rapport Richárd olimpikon sakknagymestert, Vadnai Benjamin világbajnok vitorlázót, a BME Futsal csapatát, mozgássérült sportcsapatot, a fiatalok atlétikai felkészülését segítő IKARUS BSE-t, valamint a többszörös Magyar Bajnok jégkorong csapatot, a Dunaújvárosi Acélbikákat."

Gattyán kiszállForrás: facebook

A jövőben ugyanakkor más területek felé fordulnának, céljuk, hogy "minél több rászoruló civil szervezet, alapítvány kaphasson támogatást a cégcsoporttól".

A Dab.Docler az elmúlt években megnyerte a Mol-ligát, a Magyar Kupát, illetve a magyar bajnokságot is. A Docler csoport több mint egymilliárd forintot invesztált az egyesületbe.

Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Jégkorong Kft. ügyvezetője köszönetet mondott az elmúlt évek támogatásaiért, a jövővel ugyanakkor csak az idény végén foglalkoznak majd, addig is a jelenlegi szezon minél sikeresebb befejezése a cél.

Csányi és Demján előtt
Tavaly év végén először állította össze a leggazdagabb magyarok rangsorát a Forbes magazin magyar kiadása. A lista élén megelőzve Csányi Sándort és Demján Sándort, Gattyán György áll, aki a Jasmin.com nevű internetes szexoldalnak köszönhetően lett milliárdos, azóta számos – elsősorban online – vállalkozást működtet, de az üzletember tulajdonában áll a budapesti Andrássy úton található Il Bacio di Stile nevű luxusdivat-palota is.