Az életéért küzd a Fradi egykori válogatott pólósa

Ambrus Tamás SZEMÉLY Debrecen, 2012. szeptember 14.
Ambrus Tamás, az FTC vezetőedzője a II. FAB nemzetközi férfi vízilabdatorna első napján, az FTC-Szolnok mérkőzésen a Debreceni Sportuszodában 2012. szeptember 14-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2012. szeptember 14. Ambrus Tamás, az FTC vezetőedzője a II. FAB nemzetközi férfi vízilabdatorna első napján, az FTC-Szolnok mérkőzésen a Debreceni Sportuszodában 2012. szeptember 14-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Súlyos betegsége, agyi lymphomája van Ambrus Tamásnak, a 61-szeres válogatott egykori vízilabdázónak, korábbi pécsi és ferencvárosi edzőnek.

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapja arról számolt be, hogy a 49 éves sportember már egy éve küzd a daganattal. Felesége, Takács Erika napjait reggeltől estig a kórházi ágy mellett tölti, hiszen a rendkívül ritka betegség sugár- és egyéb kezeléseinek mellékhatásaként férje szervezete ciklikusan annyira le-legyengül, hogy megmozdulni sem tud betegágyában.

Bárki segíthet a családnak

Jelenleg egy rehabilitációs program legelején jár, a család nagyon bizakodik a javulásban, anyagi forrásaikat ugyanakkor jelentősen felemésztette a hosszú gyógykezelés. A vízilabdvilág ezért összefogott, és számlaszámot tettek közzé Ambrus Tamás megsegítésére (számlaszám: OTP 11731001-20159443; beírandó közlemény: Ambrus Tamás).

Legutóbb a Fradinál dolgozott Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Továbbá a szombati Pécs-Szolnok bajnoki mérkőzésen is minden a korábbi pécsi edzőről szól majd, a rendező Pécs nem szed belépőjegyet, ehelyett az uszoda bejáratánál felállítandó gyűjtőládába dobhatja be mindenki a belépőt kiváltó, teljes egészében Ambrus Tamásnak szánt összeget.

A Fradi több millió forinttal támogatja a kezeléseket

Ambrus Tamás betegségekor a Ferencváros vízilabda-szakosztályának munkáját irányította. Utóda, Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője így reagát a Vlv.hu-nak a pécsiek kezdeményezésére: "Nagyra értékeljük a Pécs gesztusát, Tamás valóban sokat tett a pécsi vízilabdázásért. A Ferencvárosi Torna Club vezetése és vízilabda szakosztálya több millió forinttal támogatta, támogatja Tamás gyógykezelését, heti rendszerességgel látogatjuk őt, naprakészek vagyunk az állapotát illetően és reméljük a mielőbbi gyógyulását."

Világbajnokságon is védett

Ambrus Tamás játékospályafutása első húsz évében a Ferencváros kapusa volt. Kétszer lett magyar bajnok, ez idő alatt pedig a válogatottban is szerepet kapott: részt vett az 1986-os világbajnokságon és az 1985-ös Eb-n.