Magyar válogatott kézikapus igazolhat Győrbe

Kiss Éva, kézilabda
SERBIA, Novi Sad : Hungary's goalkeeper Eva Kiss reacts during the 2012 EHF European Women's Handball Championship Group II match of the main round against Romania on December 11 , 2012, at the local arena of Novi Sad town. Hungary won 25-19. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott két alapembere, a ferencvárosi átlövő, Tomori Zsuzsanna és a fehérvári kapus, Kiss Éva a következő idényben a Győri Audi ETO KC csapatában folytathatja pályafutását.

A 2011-ben és 2012-ben KEK-győztes, egy idénnyel később BL-gólkirály Tomori állítólag már elkötelezte magát Győrbe - ahol 2007 nyarától 2010 márciusáig már játszott -, ám elképzelhető, hogy az FTC nem engedi el, mivel tavaly februárban két évre szóló szerződést kötött, értesült a Kisalföld.

Kiss Éva a decemberi, magyar-horvát közös rendezésű Eb-n remekelt a hatodik helyen zárt válogatottban. A lapértesülés szerint már ő is az ETO-hoz tart, és ez feltételezi, hogy Herr Orsolya távozik az utóbbi két BL-ben kiírásban győztes klubtól. Ugyancsak távozhat a sérüléséből lábadozó horvát Jelena Grubisic, bár lehet, őt végül külföldre adja kölcsön a klub, csakúgy, mint a télen három és fél évre szerződtetett brazil Tamires Morenát.

Kiss Éva Győrben védhet ősztől Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A lejárt szerződésű játékosok közül távozhat például a spanyol Macarena Aguilar, a horvát Vesna Milanovic-Litre és Szepesi Ivett is, de állítólag Hornyák Ágnes és Anna Szeny közül szintén csak egyikük marad.

Dán és román források korábban azt írták, hogy két holland válogatott játékos is Győrbe kerül a nyáron, így a beállós Yvette Broch a francia Metz csapatától, Nycke Groot pedig a dán FC Midtjyllandtól érkezne. Mosonmagyaróvárról felkerülhet az ETO-hoz Tóth Gabriella,