Vízilabda BL: kikapott az Eger Athénban

Hosnyánszky Norbert, vízilabda
Eger, 2015. január 28. Az egri Hosnyánszky Norbert örül a góljának a férfi Bajnokok Ligája ZF-Eger - Olympiakosz vízilabda-mérkőzésen az egri Bitskey Aladár uszodában 2015. január 28-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Az Eger kikapott a görög Olympiakosz vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájának szerdai, hetedik fordulójában, így hatosában maradt továbbra is második, de gyengült a pozíciója.

Eredmény, BL, főtábla, 7. játéknap, A csoport:
Olympiakosz (görög) - ZF-Eger 8-6 (2-2, 4-1, 0-1, 2-2)
a magyar csapat góldobói: Hosnyánszky 3, Cuk 2, Szivós 1

Mivel a spanyol CNA Barceloneta - leendő házigazdaként - alanyi jogon résztvevője a barcelonai május 28. és 30. közötti hatos döntőnek, a veretlenül első olasz Pro Recco pedig kiemelkedik a társaságból, a magyar bajnok a maradék helyért folytat kiélezett versenyt a többi riválissal az A csoportban.

A vendéglátó Olympiakosznak csakis a győzelem adhatott halvány esélyt arra, hogy ott lehet a Final Sixben, míg siker esetén az Eger a finálé közvetlen közelébe jutást ünnepelhette volna. A magyarországi első összecsapást január 28-án az Eger nyerte, de szoros csatában, csupán egyetlen góllal (10-9) tudott felülkerekedni szerdai riválisán.

Hosnyánszky Norberttel nem bírtak a görögök Forrás: MTIKovács Anikó

Az athéni meccs az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert két találatával indult, ám mindkettőre érkezett görög válasz a nyitó negyedben (2-2). A folytatás magyar szempontból rosszul alakult, mert a házigazdák a nagyszünetre három góllal elhúztak (6-3). A harmadik negyed egyetlen egri gólját a délszláv légiós, Milos Cuk szerezte (6-4), a befejező nyolc percben pedig a vb-aranyérmes Szivós Márton révén zárkózott még közelebb a magyar bajnok (6-5).

Emberelőnyből lett 7-5 az Olympiakosz javára, majd bő három perccel a vége előtt a triplázó Hosnyánszky volt eredményes (7-6). Egyenlítés helyett azonban a hajrában görög gól született, így 8-6-os vereséggel zárta athéni útját a magyar csapat.

Az Eger legközelebb április 8-án száll medencébe, amikor is az olasz Bresciával találkozik idehaza.
Később, főtábla, B csoport:
Szolnok-Jug Dubrovnik (horvát) 19.00