Vágólapra másolva!
Nem jut be a rájátszásba a tavalyi Stanley Kupa-győztes Los Angeles Kings, miután az észak-amerikai profi jégkorongliga csütörtöki játéknapján kikapott Calgaryban. Jaromir Jagr tovább hasít, már egyedül 4. az örökranglistán.

Amióta 16 csapatos a playoff, a Kings mellett csak az 1995-ös bajnok New Jersey Devilsszel és a 2006-os győztes Carolina Hurricanesszel fordult elő, hogy címvédőként nem ment tovább az alapszakaszból.

A Los Angeles kiesésével a Coloradóban szétlövésben alulmaradó Winnipeg is bejutott a rájátszásba a Calgary mellett, így nyugaton minden hely elkelt. Korábban a St. Louis, a Nashville, a Chicago, az Anaheim, a Vancouver és a Minnesota került be a playoffba. Utóbbi csapat NHL-rekordbeállítást vitt véghez azzal, hogy sorozatban 12. idegenbeli összecsapását is megnyerte. A 2005/06-os idényben a Detroit mutatott fel hasonló bravúrt.

Bajban a Boston keleten

Keleten a 2011-es bajnok Boston nagy bajba került azzal, hogy kikapott Floriában. Egyrészt így bekerült a rájátszásba a New York Islanders és a Detroit, másrészt a Bruins jelenleg nem áll továbbjutó helyen. Itt már csak két hely kiadó, és ezért az alapszakaszgyőztes New York Rangers otthonában nyerő Ottawa (97 pont), a Pittsburgh (96) és a Boston (95) küzd még. A Pittsburgh két, a másik két együttes egy-egy mérkőzést játszik az alapszakaszban.

Jagr nem lassít Forrás: AFP

A Floridában a 43 esztendős Jaromir Jagr megszerezte 1799. és 1800. pontját, ezzel az örökranglistán immár egyedül áll a negyedik helyen.

Eredmények:
New York Rangers-Ottawa Senators 0-3
Philadelphia Flyers-Carolina Hurricanes 1-3
Montreal Canadiens-Detroit Red Wings 4-3, hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning-New Jersey Devils 4-3, hosszabbítás után
Florida Panthers-Boston Bruins 4-2
St. Louis Blues-Chicago Blackhawks 2-1
Nashville Predators-Minnesota Wild 2-4
Colorado Avalanche-Winnipeg Jets 1-0, szétlövés után
Calgary Flames-Los Angeles Kings 3-1
Edmonton Oilers-San Jose Sharks 1-3
Vancouver Canucks-Arizona Coyotes 5-0