Társoldalunk:

Már tervezik a jövőt a siófoki kézisek

2015.04.14. 19:01

A következő idényre cseh szélsővel erősített a Siófok KC női kézilabdacsapata, de német források szerint a Christian Dalmose irányította magyar együttesben folytathatja pályafutását az Oldenburg 14-szeres holland válogatott kapusa, Tess Wester is.

Már tavaly nyáron meglepetést okozott a Siófok KC női kézilabdacsapata azzal, hogy a világbajnok beállós, a 138-szoros brazil válogatott Dani Piedade, illetve a vb-3., Eb-4., 192-szeres német válogatott Nina Wörz személyében két klasszist szerződtetett. 

A következő szezonra még magasabbra emelné a tétet a klub, amely idén lecsúszott az elődöntőről, így a legjobb esetben is csak az 5. helyen zárhat. Az új edző a korábban az Ikastot, az Aalborgot és a Viborgot is irányító dán Christian Dalmose lett, aki már le is ült a kispadra.

Nem Ida Alstad, hanem az őt támasztó Michaela Hrbkova folytatja SiófokonForrás: AFP/Pedja Milisavljevic

A 2015-16-os idény első igazolása a cseh jobbszélső, Michaela Hrbkova, aki két évre írt alá. A 27 éves játékos korábban a cseh Zora Olomouc, a Sokol Puruba, majd a horvát Lokomotiva Zagreb csapatában szerepelt, jelenleg a német Göppingent erősíti.

Az Origo németországi forrásból úgy értesült, hogy Siófokon köthet ki az Oldenburg 14-szeres holland válogatott kapusa, Tess Wester is.