Vágólapra másolva!
Sofron István eltiltás miatt nem játszhat a japánok elleni, vasárnapi és a kazahokkal szembeni, hétfői mérkőzésen a krakkói divízió I/A jégkorong-világbajnokságon, ugyanakkor Vas János már szombat este megérkezett Prágából, így ő mind az öt találkozón bevethető lesz.

Sofron István eltiltás miatt nem játszhat a japánok elleni, vasárnapi és a kazahokkal szembeni, hétfői mérkőzésen a krakkói divízió I/A jégkorong-világbajnokságon, ugyanakkor Vas János már szombat este megérkezik Prágából, így ő mind az öt találkozón bevethető lesz.

A németországi eltiltását a vb-n tölti le

A nemzetközi szövetség (IIHF) arról tájékoztatta a magyar szövetséget, hogy a Krefeldet erősítő Sofron nem szerepelhet az első két vb-meccsen, mert a német bajnokságban (DEL) kiszabott, három találkozóra szóló eltiltásából eddig csak egyet töltött le.

Az IIHF szabályzata kimondja, hogy egy IIHF-tagország - jelesül Németország - bajnokságában kirótt eltiltás érvényes a szezon végén is egy másik IIHF-rendezvényen, azaz most éppen a divízió I/A vb-n.

Ha Sofron a hárommeccses eltiltását már letöltötte volna a DEL-ben, akkor most pályára léphetne a japánok és a kazahok ellen is.

Vas János vasárnap is játszhat

Jó hír viszont, hogy a Slavia Praha csatára, Vas János szombat este megérkezik Krakkóba, így vasárnap már bevethető.

A csapat szombat délután edzett, de nem a torna helyszínén, mert ott javában zajlik a munka, ugyanis péntek este még Robbie Williams-koncertet rendeztek itt. Szombat délután tulajdonképpen még csak a jég volt kész, de az is letakarva fóliával, álltak a palánkok, és az újságíróknak fenntartott helyiség volt szegényesen berendezve.

Eső, havas eső, szél

A válogatott - mivel vasárnap az első mérkőzést játssza majd 13 órától - reggel 7.30-tól edzhetne a 15 ezer férőhelyes arénában, ám Rich Chernomaz szövetségi kapitány úgy döntött, hogy inkább elmarad a tréning. A játékosok szombat este kilátogatnak a helyszínre, hogy legalább egy kicsit hozzászokjanak a hatalmas térhez.

Az időjárás amúgy nem alkalmas sétára, városnézésre, egyszer eső esik, egyszer havas eső, nagy a szél, kora délután csak 6 Celsius-fok volt Krakkóban.

Az április 26-ig tartó vb-n sorrendben Japán, Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna és a házigazda Lengyelország lesz az ellenfél. Az első két helyezett feljut a 16-os világelitbe, és jövőre Oroszországban szerepelhet, míg az utolsó kiesik a divízió I/B osztályba.