Újra a Kiel ellen próbálhat BL-döntőbe jutni a Veszprém

Veszprém, 2015. április 19.
Az MKB-MVM Veszprém játékosai ünnepelnek, miután a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 34-28-ra legyőzték a Paris Saint-Germain csapatát a Veszprém Arénában 2015. április 19-én, így bejutottak a BL négyes döntőjébe
Veszprém, 2015. április 19. Az MKB-MVM Veszprém játékosai ünnepelnek, miután a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 34-28-ra legyőzték a Paris Saint-Germain csapatát a Veszprém Arénában 2015. április 19-én, így bejutottak a BL négyes döntőjébe. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség elkészítette a Bajnokok Ligája négyes döntőjének sorsolását, ahol az MKB-MVM Veszprém a német THW Kielt kapta ellenfénekl az elődöntőben.  

Kölnbe költözött a teljes EHF-vezérkar a hét elejére, ugyanis a szövetség a Final Four helyszínén tartotta meg a 2015-ös Bajnokok Ligája négyes döntő sorsolását. A PSG-t kiejtő MKB-MVM Veszprém (kívánságsorrendben) a spanyol Barcelona, a német Kiel és a lengyel Kielce közül kaphatott ellenfelet, és végül tavalyi elődöntős ellenfelét, a Kielt sorsolták mellé.

A Kiel idén is a sorozat egyik nagy esélyese, csoportelsőként végzett egy elég erős csoportban, majd könnyedén lépett túl a címvédő Flensburgon a nyolcaddöntőben. A negyeddöntőben a Szeged megmutatta, hogy nem legyőzhetetlen a német sztárcsapat, de összességében magabiztosan jutott a négyes döntőbe a Kiel.

Veszprémi örömünnep Forrás: MTI/Kovács Anikó

A Veszprém tavaly egy félidőn át remekül kézilabdázott, de a második félidőben érthetetlenül összeesett, és nem maradt esélye a döntőbe jutásra. 2014-ben a bronzmeccs sem sikerült, a Barcelona ellen is elbukott a csapat, nem véletlenül nyilatkozta Hajnal Csaba a sorsolás után, hogy „megpróbáljuk túlszárnyalni a tavalyi teljesítményünket.”

Hány veszprémi lesz a telt házas Lanxxes Arénában?

Az eseményen felszólalt az EHF marketingigazgatója, JJ Rowland, és elmondta, hogy biztosan telt ház lesz a május 30-31-én tartandó tornán, mert már csak a klub számára fenntartott kétezer jegy maradt, így ki sem nyitnak a pénztárak.

A jegyek elosztásával kapcsolatban várhatóan idén is lesznek gondok Veszprémben, hiszen a kluboknak szánt 500 jegy tízszeresét is könnyedén el tudná adni a Veszprém. Tavaly is közelharc volt a jegyekért, ha a szponzoroknak és a játékosok családtagjainak szánt jegyeket levonjuk, idén is borítékolható, hogy sok szurkoló marad jegy nélkül.