Társoldalunk:

Az a csapat nyert, amely jobban harcolt

2015.04.23. 20:28

Az a csapat nyert, amely jobban harcolt, nyilatkozta Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya az Ukrajna elleni 4-2-es győzelem után. A krakkói divízió I/A-világbajnokság szombati, ötödik fordulójában Lengyelország ellen már a feljutás lesz a tét.

"Jól kezdtünk, de nem mentek be a helyzeteink, az ukránok pedig voltak olyan jók, hogy éltek a mi hibáinkból. Nagyon kemény meccs volt, mindenért meg kellett harcolni. Végül az a csapat nyert, amely jobban harcolt. Jön egy pihenőnap, majd a lengyelek elleni ki-ki meccs" - értékelt a 4-2-es győzelem után Rich Chernomaz szövetségi kapitány.

Rajna Miklós kapus szerint sokáig nem volt szerencséje a csapatnak, de megküzdött a győzelemért. "Előbb mi kaptuk a gólokat, aztán már a kapuvasat találtuk el többször, majd jöttek a mi góljaink. Nagyszerű lesz telt ház előtt játszani szombaton a hazaiak ellen" - mondta.

Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott kanadai szövetségi kapitányaForrás: MTI/Mudra László/MJSZ

"Hiába küzdöttünk az elején, mégis nekünk kellett rohannunk az eredmény után. Fontos volt, hogy még a második harmad vége előtt szépítettünk. Aztán jobban összpontosítottunk a végén, és ekkor már nekünk volt több szerencsénk. A lengyelek nagyon jók, éhesek a sikerre, de mi is!" - tette hozzá Andrew Sarauer.

Vas Márton annak örült, hogy hibáját, amelyből gólt szerzett az ellenfél, sikerült kijavítani. "Szerencsére van olyan erős csapatunk, hogy a hibámat helyrehozta. Szombaton ledöntőzzük a lengyelekkel, ki jut fel a világ legjobbjai közé."

Sofron István harcos és kemény meccsről beszélt: "Vannak olyan napok, amikor különösen sokat kell dolgozni ahhoz, hogy megszülessen az első gól. Ez most két ukrán találat után következett be. Ekkor átszakadt egy gát. A szünetben azt beszéltük, hogy folytatni kell a kapura törő játékunkat, és végül ez eredményre vezetett. Az olaszok és az ukránok elleni meccs után jól jön a szünet, a pihenő, lesz idő felkészülni a lengyelekre."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK