Társoldalunk:

Modellként is megállná a helyét a Siófok új kézise

2015.05.01. 12:14

Európa-bajnoki ezüstérmes balátlövővel erősített a Siófok női kézilabdacsapata, amely szerződtette a Metz spanyol válogatott balátlövőjét, Lara Gonzalez Ortegát.

A 23 éves, 183 cm magas Lara Gonzalez Ortega tizenegy évesen kezdett el kézilabdázni, 2009 és 2012 között az Elche játékosa volt, a 2011-12-es szezonban 220 találattal a gólkirálynői címet is elnyerte. 

Három éve igazolt a francia Metzhez, ott eddig két bajnoki aranyat, egy francia kupát és egy Ligakupát nyert. A spanyol válogatottban 34 mérkőzésen 38 gólt szerzett, tagja volt a decemberi, magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert együttesnek.

Lara Gonzalez Ortega Siófokon folytatjaForrás: Twitter/Lara Gonzalez Ortega

A csapat korábban már megállapodott Christian Dalmose edzővel, meghosszabbította szerződését Németh Csillával, Such Nellivel, Pastrovics Melindával és a brazil világbajnok Daniela Piedadéval. Szekerczés Luca visszatér a Ferencvároshoz, a fehérorosz kapus, Valiantsina Kumpel pedig távozik.

2012 óta a Metz játékosaForrás: Twitter/Lara Gonzalez Ortega

Jövőre a csapat tagja lesz a cseh válogatott irányító-átlövő Michaela Hrbková, a Bayer Leverkusentől érkező azeri kapus, Valentina Salamaka, illetve az egykori Hypo-klasszis Tatjana Logvin 19 éves lánya, a Granollersben szereplő Kristina is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK