Társoldalunk:

Az ilyenekért imádjuk az NBA-t

2015.05.16. 12:17

A főcsoportdöntőbe jutott az NBA rájátszásában a Golden State Warriors és az Atlanta Hawks is, utóbbi továbbjutása egy tizedmásodpercen múlt a Washington elleni hatodik meccsen. 

NBA, rájátszás, főcsoport-elődöntők:
Washington Wizzards-Atlanta Hawks 91-94
Továbbjutott az Atlanta 4-2-es összesítéssel
Memphis Grizzlies-Golden State Warriors 95-106
Továbbjutott a Golden Stat 4-3-as összesítéssel

Az Atlanta 3-2-es vezetéssel érkezett Washingtonba, és gyakorlatilag egyetlen tizedmásodpercnek köszönheti, hogy nem kell hetedik meccset játszania a Wizzardsszal. A Hawks 94-91-re vezetett, amikor a dudaszó pillanatában Paul Pierce bevarázsolt egy triplát, de némi tanakodás után a bírók úgy döntöttek, a kosár időn túl esett, így nyert, és 4-2-es összesítéssel továbbjutott az Atlanta, amely a Clevelanddel találkozik a főcsoport döntőjében.

Curry bevágtaForrás: AFP/Getty Images/Ezra Shaw

A Memphis hiába vezetett 3-1-re a Golden State ellen, az utolsó lépcsőfokon háromszor is megbotlott. A komoly hátrányból felálló Golden State legjobbja természetesen az alapszakasz MVP-je, Stephen Curry volt, aki 32 pontot dobott a 109-95-re megnyert meccsen, köztük a harmadik negyed végén egy saját térfeléről elengedett triplával, ami a dudaszó pillanatában hullott a hazaiak gyűrűjébe.