Társoldalunk:

Az utolsó percig volt hős a Rockets sztárja

2015.05.22. 09:00

Az alapszakaszgyőztes Golden State Warriors kiélezett küzdelemben egyetlen ponttal, 99-98-ra nyert a vendég Houston Rockets ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, így 2-0-ra vezet a Nyugati főcsoport döntőjének négy győzelemig tartó párharcában.

A rangadó a várakozásoknak megfelelően a két szupersztár, az idei MVP-választás első két helyezettje, Stephen Curry és James Harden csatájaként vonul be a történelembe. Bár kettejük pontpárbaját a houstoni Harden nyerte (38-33-ra), Curry vezette győzelemre a Golden State-t, ráadásul a meccs mindent eldöntő pillanatában pont Harden bénázta el az óriási hátrányból felálló Houston utolsó sanszát.

A korán hátrányba kerülő Rocketsnek 17 pontos hátrányból kellett felkapaszkodnia, de Harden remek játékával ez olyan jól sikerült, hogy az utolsó másodpercekben náluk volt a labda, és akár egy sima mezőnygóllal is kiegyenlíthették volna az összesített állást. Harden azonban ahelyett, hogy dobott volna, elveszítette a labdát, így maradt az egypontos hazai vezetés, ami összesítésben már 2-0-s oaklandi előnyt jelent.

Harden nem lett hősForrás: AFP/Scott Halleran

Nyugati főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:
Golden State Warriors-Houston Rockets 99-98
A párharc állása: 2-0 a Golden State javára.