Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség pénteken nyilvánosságra hozta a Bajnokok Ligája-szezon legjobb játékosaiból összeállított All Star csapatot. A legjobbak között két veszprémi is helyet kapott, mindkettő óriási fölénnyel végzett az első helyen saját posztján. 

Az álomcsapat kapuját az a Mikler Roland védi, akinek óriásit nőtt az európai respektje, mióta Veszprémbe igazolt. A veszprémiek kapusa káprázatos formában védte végig a BL-szezont, nem meglepő, hogy a péntek délutáni esélylatolgatások során minden német azzal nyitott, hogy Miklertől és a veszprémi faltól nagyon tartanak.

Mikler tarolt Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az All Star csapat másik magyar klubban játszó játékosa Renato Sulic, aki ugyan támadásban is megbízhatóan szállította a csúcsteljesítményeket, de talán még ennél is fontosabb, hogy kulcsszereplője a veszprémiek masszív védekezésének.

Sulic egyenletesen jó teljesítmény nyújtott idén Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Sulicra, aki a tavalyi Final Fouron egy brutális könyöklés miatt piros lappal kiszállt a Kiel elleni elődöntőben, az idei négyes döntőben is komoly feladatok várnak, neki kell megállítania például a kieli gólgépet, Filip Jichát, vasárnap pedig Karol Bieleckit, vagy Siarhei Rutenkát, vagy Entrerriost kell féken tartania.

Lehet azért vitatkozni

Az álomcsapat balszélsője nem azért vitatható, mert Uwe Gensheimer nem a világ egyik legjobb szélsője, hanem azért, mert csapatával már a nyolcba sem jutott be (a MOL-Pick Szeged állította meg a Rheni-Neckar Löwent), a jobbátlövő, az egykori veszprémi Kiril Lazarov pedig hiába az egyik legjobb kezű lövő, a Barca félelmetes védekezésében nem vesz részt.

Mikkel Hansent annak ellenére lehetetlen volt kihagyni, hogy a PSG idén sincs ott a Final Fourban (utolsó BL-meccsén 15 gólt ragasztott a veszprémi kapuba, nem rajta múlt, hogy a magyar bajnok zsinórban másodszor is átgyalogolt a párizsiakon), és hasonló a helyzet Ncola Karabaticcsal, aki ha idén BL-t nyer a Barcával, egyszerre lesz címvédő az olimpián, a világbajnokságon, az Európa-bajnokságon és a Bajnokok Ligájában.

44,000 of you had your say and this is what you came up with, the 2014/15 VELUX EHF Champions League All-star...

Posted by EHF Champions League on Friday, May 29, 2015

A katalánok jobbszélsőjét, Victor Tomast is maximum Luc Abalóra lehetett volna lecserélni, de a Barca szélvészgyors szélsője sem rossz választás. A legígéretesebb fiatal tehetségnek választott Alex Dujshebaevet Nagy László már két éve a legjobb fiatalként emlegette, és jutott elismerés az édesapjának is: a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujshebaev lett a szezon legjobb edzője. A legjobb védőjáték René Toft Hansen lett.