Vágólapra másolva!
A szombaton véltnél jóval több szurkolót verhettek át hamis jegyekkel azok a magyarok, akiket tegnap fogott el a rendőrség Leverkusenben. A saját szurkolótársait becsapó két magyar állampolgár 83 hamis jegyet nyomtatott ki. A veszprémi tábor közleményben határolódik el.  

Tegnap még azt írtuk, 23 szurkolót vertek át hamis jegyekkel, mára kiderült, hogy összesen 83 hamis jegyet foglalt le a rendőrség. Bár nem mindegyiknek volt gazdája, így is komoly kár érhetett volna számos kiutazó szurkolót, ha nem siet a segítségükre a veszprémi klub és az Európai Kézilabda Szövetség.

A helyszínen tartózkodó szurkolók úgy tudják, a rendőrség már letartóztatta a büntetett előéletű B. Györgyöt, és egy bűntársát, aki szintén Kölnben tartózkodott. A veszprémi tábor előtt nem ismeretlen az elkövető, hosszú évekig utaztak vele együtt mérkőzésekre, és mindenki megdöbbent, hogy saját szurkolótársait is képes volt átverni.

Sorban állás a jövő évi jegyekért Forrás: Hatosfal

A Veszprémi Szurkolói Egyesület tagjai angol és magyar nyelvű közleményt adtak ki az esettel kapcsolatban.

Pontos számot nem tudhatunk, de 2200-2500 magyar szurkoló van Kölnben, és jövőre várhatóan még több lesz, ha a Veszprém 2016-ban is bejut a négyes döntőbe. Az arénában szétszórtan elhelyezkedő szurkolók ugyanis közös akcióba fogtak, hogy jövőre még hatékonyabban tudjanak együtt szurkolni a csapatnak.

Nem először ügyeskednek

A neve elhallgatását kérő veszprémi szurkoló Origónak címzett levelét változtatás nélkül közöljük:

Azért írok nektek, mert a tavalyi BL döntőre én is kiutaztam egy kisebb társasággal ennek a kedves fiatalembernek a szervezésében. Az ideivel kísértetiesen hasonló dolgokat éltünk meg. Mi speciel 180 eurót fizettünk olyan jegyekért, amiken az árnál 120 euró volt feltüntetve. Mikor számon kértük a 60 eurós különbséget főhősünk megsértődött, és faképnél hagyott minket. Nem rugóztunk nagyon a dolgon, mert féltünk, hogy nem fogunk hazajutni, minden jegyünk, beszállókártyánk ennél az embernél volt, és mindig közvetlenül az aktuális járműre szállás előtt osztotta szét azokat köztünk. Velünk is előfordult, hogy német szurkolótársakkal egy ülőhelyre szóltak a jegyeink, és a biztonságiak próbáltak igazságot szolgáltatni. Akkor nem derült ki a turpisság, és gondolom, ezen felbuzdulva idén nagyobb fába akarta vágni a fejszéjét, csak most nem volt olyan szerencsés mint egy évvel ezelőtt. Amúgy ez az illető itthon is trükközni próbált párszor, volt hogy bérletet ígért valakinek, aki a bérlet árát előzetesen át is adta neki, ám a bérlet a szezon kezdetre sem lett meg, mindig volt kifogás, hogy miért nincs még kész a bérlet. Végül nehézkesen, de visszaadta a pénzösszeget a jogos tulajdonosának.