Vágólapra másolva!
Dolgozott és küzdött a női kosárlabda-válogatott a hazai rendezésű Eb-n, de egyszerűen semmi nem sikerült - közölte a 208 centi magas center, Határ Bernadett.

A női kosárlabdázók nem tudtak továbblépni a svéd, spanyol, litván, szlovák négyes mellől a hazai Eb-n, pedig a felkészülés során még két külföldi edzőtábor közt egy jó hangulatú program is belefért.

A magyar csapatból kiemelkedett Határ Bernadett, nemcsak a 208 centis magasságával, de a játékával is, állította a címvédő spanyolok szövetségi kapitánya, Lucas Mondelo a magyarok elleni meccs után. Határ az Origótól értesült a dicséretről, ami természetesen jól esett neki.

Azt ugyanakkor jól tudja, hogy a kiváló adottságai nem mentesítik a munka alól:

, tudom, hogy nagyon sokat kell dolgoznom, mert ekkora magassággal hozzá kell erősíteni magam a mezőnyhöz, például azért, hogy ne toljanak ki a palánk alól."

Szalay Ferenc, a szövetség elnöke azt nyilatkozta, hogy a csapat

, a küzdés tehát megvolt, de hiányzott 30 százalék extra. Hasonlóan látta a helyzetet belülről is a nyáron a Vasasból Sopronba igazoló center: "Mindenki nagyon-nagyon küzdött ebben a hat hétben, de nem jött össze semmi, a dobások sem jöttek, szerencsénk sem volt." Szinte minden meccsre jutott egy hullámvölgy, ám "nem arról van szó, hogy nem akartunk: mindig megbeszéltük a taktikát, mit csináljunk támadásban, védekezésben.

Szalay kifakadt, mert egy újságíró Stefan Svitek szövetségi kapitány szerződését firtatta a címvédő spanyolok elleni vereség után. A kritikával Határ sem ért egyet, mert

Mivel csapat vagyunk, nem lehet egy-egy embert kiemelni akkor sem, ha rosszak vagyunk, de akkor sem, ha jól megy minden. Ezt nem tartom fairnek."

A következő világversenyekre reményt adnak például a tavaly vb-bronzot nyerő U17-esek. "Szerencsés vagyok, mert eléggé ismerem őket, pár éven belül ott lesznek, iszonyatosan tehetségesek, de vigyázni kell rájuk, úgy értem, nem lenne jó, ha egyből reflektorfénybe kerülnének a klubjaikban."