Társoldalunk:

Legyőzte az olaszokat a vízilabda-válogatott

2015.07.02. 10:04

Győzelemmel kezdett a címvédő magyar válogatott a dél-koreai Kvangdzsuban az Universiade férfi vízilabdatornáján, amely már a pénteki nyitóünnepség előtt elrajtolt.

Eredmény, csoportkör:
Magyarország - Olaszország 10-8 (4-1, 2-2, 2-3, 2-2)
a magyar góldobók: Bátori 4, Illés 3, Sedlmayer, Kovács, Lőrincz

A Vincze Balázs szövetségi kapitány vezette magyarok elsőként az olaszokkal mérték össze erejüket, és magabiztosan játszva 10-8-ra győztek.

Győzelemmel kezdett a válogatottForrás: Kovács György

"A blokkok, a helyezkedés az első két negyedben sokkal jobban működtek, aztán egyre jobban érezhető volt a fáradtság" - nyilatkozta Vincze Balázs, s hozzátette, csak egy nappal a meccs előtt tudták meg, hogy a szervezők megváltoztatták a csoportbeosztást, így a franciák helyett az egyik legnagyobb riválisra, az olaszokra kellett felkészülniük.

"Amikor az eredményjelzőn már 10-6 állt két-három perccel a vége előtt, a gólkülönbség volt csak kérdéses. Ekkor azt mondtam a játékosoknak, hogy akár lőhetnek is gólt az olaszok, inkább csak arra ügyeljünk, hogy ne történjen sérülés, ami azért a meccs korábbi fázisában bőven benne volt" - tette hozzá.

Vincze BalázsForrás: Kovács György

A kapitány kiemelte a kapus Bisztritsányi Dávid bravúrjait, illetve a két gólerős játékos, a torna első magyar találatát szerző, s a mérkőzésen négyig jutó világbajnok Bátori Bence, illetve a három gólt szerző Illés Sándor teljesítményét.

A vízilabdához hasonlóan labdarúgásban és röplabdában is már csütörtökön megkezdődtek a csoportmérkőzések.