Vágólapra másolva!
Hiába nyerte meg története első élvonalbeli szezonjában a bronzérmet az angliai magyarok alapította London Angels női kézilabdacsapata, a csapat pénzhiány miatt nem tud elindulni a negyedik európai kupasorozatnak számító Challenge-kupában.

Története legjobb eredményét érte el a közelmúltban befejeződött szezonban a London Angels HC női kézilabdacsapata, a magyarok alapította együttes az angol élvonalban a dobogó harmadik fokán végzett.

Az Angol Kézilabda Szövetség a skót és északír szervezetekkel való egyeztetés után kijelölte idei évi nemzetközi kupás kvótákat, ennek értelmében az Angyalok az Olympia HC, illetve a NEM Hawks csapataival együtt a Challenge-kupában indulhatnának.

A London Angels bronzérmes csapata Forrás: Londonangelshc.co.uk

"A múlt hét közepén kaptuk a szövetségtől a felkérést, hogy csatlakozunk-e az európai kupasorozatokhoz. Nevezési határidőnek a július 3-a volt megadva, azaz szűk tíz napunk maradt arra, hogy megteremtsük a feltételeket.

Nem várható el a játékosoktól, hogy eddig is nem kevés összegeket költöttek a csapatra, hogy ezeket az összegeket megtízszerezzék. Legalább tízezer fontra lenne szükségünk arra, hogy a nemzetközi kupában el tudjunk indulni. Gondolnunk kell még a szezon hátralevő részére is, és még a csapatot is meg kellene erősíteni, hiszen jövőre már a bronznál is fényesebb eredményre vágynánk” - nyilatkozta Kondor Gábor klubvezető.

"Támogasd a London Angels HC csapatát, hogy kijusson idén a nemzetközi porondra" - írja a klub honlapja, de a vezetők emailben is várják a felajánlásokat.

A csapat - amelynek történetéről itt olvashatnak bővebben - mindössze 2013 februárjában alakult meg, tavaly pedig előbb először kiharcolta az élvonalba jutást, majd megnyerte a Ligakupát.