Társoldalunk:

Édesapja halála miatt nyúlt a kokainhoz a lebukott vízilabdázó

2015.07.07. 15:39

A gyengébb klubszereplés és édesapja váratlan halála miatt nyúlt kokainhoz Nikola Radjen. Az Olimpiakosz vízilabdacsapában szereplő szerb válogatott vízilabdázó egy doppingellenes konferencián beszélt erről, és azt mondta, annál nagyobb büntetést nem kaphat, mint hogy lemarad a riói olimpiáról.

"Az év elején megrázott édesapám váratlan halála, a klubban pedig nem úgy mentek a dolgok, ahogy kellettek volna, s ez egy szerb játékosnak, aki hozzászokott a győzelmekhez, nem könnyű elviselni. Az életstílus, amelyet akkor folytattam, valamint a környezet sem volt megfelelő számomra. Ami tettem, nem megoldás, de nem bírtam el a terhet, s ennek viselnem kell a következményeit" - mondta Nikola Radjen a Doppingmegelőzés a sportban című kongresszuson.

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) májusban függesztette fel az Olimpiakosz vízilabdacsapában szereplő, szerb válogatott vízilabdázó játékjogát, mert egy Világliga-mérkőzés után pozitív doppingtesztet produkált. A vizsgálat kokain nyomait mutatta ki a szervezetében.

Nikola RadjenForrás: AFP/Mark Ralston

"Nem azért nyúltam a kokainhoz, hogy a sportolói teljesítményemet növeljem" - idézte a vajdasági Magyar Szó a sportolót, aki sem a kazanyi világbajnokságon, sem a jövő évi olimpián nem játszhat.

Szerettem volna Rióba menni és aranyérmet szerezni, azonban az olimpiát a tévé előtt ülve követem majd. Ez a létező legnagyobb büntetés egy sportolónak" - tette hozzá.

Az ötszörös szerb bajnok és kupagyőztes, egyszeres Euroliga-győztes pólós kulcsembere volt a szerb válogatottnak, amelynek színeiben kétszer nyert olimpiai bronzot (2008, 2012), volt világbajnok (2009), vb-2. (2011), Európa-bajnok (2012, 2014), Eb-2. (2008), Eb-3. (2010), és ötször nyert Világligát (2008, 2010, 2011, 2013, 2014).

A Magyar Szó úgy tudja, a vízilabdázóra négyéves eltiltás vár, azonban elképzelhető, hogy a FINA figyelembe véve az enyhítő körülményeket kevesebb időre tiltja el a versenyzéstől.