Vágólapra másolva!
Továbbjutott csoportjából és a negyeddöntőben a címvédő Egyesült Államok csapatával játszik a magyar női kosárlabda-válogatott a dél-koreai Kvangdzsuban zajló Universiadén. A férfi kézisek ismét nyertek, az atléták pedig megkezdi a szereplést.

Eredmény, női kosárlabda:
Magyarország - Dél-Korea 88-55 (22-19, 26-16, 24-9)

A hazai közönség hangerejétől támogatott koreaiak erejét hamar sikerült felőrölni és a magyar csapat a vártnál is magabiztosabban szerezte meg az újabb győzelmét a csoportban. A félidőben még csak 13 pont volt a különbség, de ez a mérkőzés végére 33 ponttá duzzadt.

A mérkőzésen a legjobb magyar dobó a kapitány Zele Dorina és Pap Regina volt, 17 illetve 16 ponttal. Sterbencz Tamás vezetőedző a nyilatkozatában azt emelte ki, hogy a lányok három ellenfele három kontinenst, három stílust képviselt, az észak-amerikait, az afrikait és az ázsiait és ennek ellenére példaadóan versenyeztek, semmi sem tudta kizökkenteni őket a saját játékukból. A koreaiak elleni győzelem titkát abban látta a szakember, hogy a csapat képes volt felvenni az ázsiaiak rohanós játékát is és nem állt be pozícióba.

Negyeddöntőbe jutott a női kosárcsapat Forrás: Marjai Péter

A csapatra két nap múlva az Egyesült Államok válogatottja vár a negyeddöntőben, az amerikaiak az utolsó csoportmeccsükön az addig szintén veretlen cseheket alaposan elpáholták (92-54). Az amerikaiak a legutóbbi öt Universiade-szereplésük alkalmával (2001, 2005, 2009, 2011, 2013) mindig aranyérmet nyertek.

Győzelemmel folytatták a kézisek

Kézilabda, férfiak:
Magyarország - Izrael 27-23 (13-11)
Magyarország: Holló, Herjeczki (kapusok) - Bali, Benis 3, Benmiloud 2, Gerdán, Gyurcsovics, Marczinkó 1, Morva 2, Németh G., Németh L. 5/1, Országh 7, Simon B. 1/1, Szeitl, Varsandán Á., Varsandán M. 6/1

Japán 31-26-os legyőzése után második mérkőzésén is nyert a férfi kézilabda-válogatott, a Juhász István vezette csapat ezúttal 13-11-es félidő után 27-23-ra győzött Izrael ellen. A legeredményesebb játékos a Gyöngyös válogatott szélsője, Varsandán Milán volt hat góllal.

Az atlétika is meghódítja az Universiadét

Az Universiade atlétikai versenyei július 8-án kezdődnek 109 ország közel 1200 atlétájának részvételével. A két évvel ezelőtti kazanyi versenyhez hasonlóan itt is számos olyan atléta nevével találkozhatunk, akik felnőtt vagy korosztályos világbajnokságokon érmesek vagy helyezettek voltak.

Michelle Jenneke Forrás: AFP/Glyn Kirk

Indul többek között Luguelin Santos, a 400 méteres síkfutás olimpiai ezüstérmese, Jekatyerina Koneva fedett pályás hármasugró világbajnok, a dél-afrikai Zarck Visser, aki egy hete 841 centit ért el távolugrásban, az ausztrál bajnok gátfutó, Michelle Jenneke az ausztrálok gátfutója - akinek csípőmozgása sok férfi fantáziáját megmozgatta -, illetve az etióp születésű, azeri színekben versenyző Hayle Ibrahimov, aki 5000 méteres rendelkezik Eb-ezüsttel és -bronzzal is.

Kiss László csapatvezető elmondta, hogy a versenyen 11 magyar atléta vesz részt, a cél legalább egy érem megszerzése.

A magyar csapat

Csere Gáspár (félmaraton), Dani Áron (3000 akadály), Gyürkés Viktória (3000 akadály), Helebrandt Máté (20 km gyaloglás), Huszák János (diszkoszvetés), Kaptur Éva (200 m), Kerekes Gréta (100 m gát), Koroknai Tibor (400 m gát), Kovács Zoltán (400 m), Ormay Anikó (gerelyhajítás), Schmelcz Fanni (távolugrás)