Vágólapra másolva!
Ugyan nem tudta összegyűjteni a Challenge-kupában való induláshoz a tízezer fontnyi összeget az angliai magyarok alapította London Angels női kézilabdacsapata, a Magyar Kézilabda Szövetség egyszeri és rendkívüli döntéssel 9700 fontot  - 4,3 millió forintot - megszavazott az együttesnek.

Hiába nyerte meg története első élvonalbeli szezonjában a bronzérmet az angliai magyarok alapította London Angels női kézilabdacsapata, úgy tűnt, hogy pénzhiány miatt nem tud elindulni a negyedik európai kupasorozatnak számító Challenge-kupában.

Az amatőr egyesületnek az előzetesen kalkulált tízezer fontos nevezési, rendezési és részvételi költségnek mindössze töredéke, 300 font állt rendelkezésre, ám váratlan segítséget kapott az anyaországból.

London Angels Forrás: Londonangelshc.co.uk

"A Magyar Kézilabda Szövetség ezért egyszeri és rendkívüli döntéssel 9700 fontos keretösszegű támogatásáról határozott, hozzájárulva ezzel a London Angels európai kupaindulása elősegítéséhez. Az összeg felhasználásának módjáról és ütemezéséről az MKSZ és a London Angels közös egyeztetéseket követően dönt" - olvasható a szövetség közleményében.

A csapat - amelynek történetéről itt olvashatnak bővebben - mindössze 2013 februárjában alakult meg, a 2013-14-es szezonban előbb először kiharcolta az élvonalba jutást, majd megnyerte a Ligakupát. A most befejeződött szezonban története legjobb eredményét elérve a dobogó harmadik fokán végzett.