Pénzbüntetéssel megúszták a bundázó kézisztárok

Nagy László Köln, 2015. május 31.
Nagy László (b) és Mirsad Terzic (j), az MKB-MVM Veszprém, valamint Nikola Karabatic, a spanyol Barcelona játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a kölni Lanxess Arénában 2015. május 31-én. (MTI/EPA/Marius B
Köln, 2015. május 31. Nagy László (b) és Mirsad Terzic (j), az MKB-MVM Veszprém, valamint Nikola Karabatic, a spanyol Barcelona játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a kölni Lanxess Arénában 2015. május 31-én. (MTI/EPA/Marius Becker)
Vágólapra másolva!
A világ egyik legjobb kézilabdázójának számító francia Nikola Karabaticot, illetve öccsét Lukát is pénzbüntetésre ítélték, mivel 2012-ben érintettek voltak egy illegális fogadásban.

A többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok irányító-átlövő - testvérével és több másik csapattársával együtt - még a Montpellier játékosaként fogadott együttesük egyik, 2012 májusában játszott meccsére. Az ominózus találkozót a már francia bajnok együttes nagy meglepetésre három góllal elveszítette a Cesson-Rennes ellenében, később azonban kiderült, hogy Karabaticék pénzt tettek arra, hogy veszítenek.

A kézilabdázót az eset után egy évvel hat mérkőzésre eltiltotta a francia szövetség, most pedig egy francia bíróság 10 ezer euró megfizetésére kötelezte. Öccse 15 ezer eurós büntetést kapott. A játékosok ügyvédje az ítélet kihirdetését követően jelezte, hogy fellebbezni fognak.

Karabaticék megúszták Forrás: MTI/EPA/DPA/Marius Becker

Karabatic az előző szezonban az FC Barcelonával - a kölni döntőben a Veszprémet felülmúlva - Bajnokok Ligája-győztes lett, majd felbontotta szerződését a katalánokkal, és minden bizonnyal a Paris Saint-Germain együtteséhez igazol.