Szoros meccsen verte a spanyolokat a pólóválogatott

Budapest, 2015. július 10.
Erdélyi Balázs (b) és a spanyol Xavi Garcia az 5. Vodafone Kupán játszott Magyarország - Spanyolország vízilabda-mérkőzésen Budapesten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015. július 10-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2015. július 10. Erdélyi Balázs (b) és a spanyol Xavi Garcia az 5. Vodafone Kupán játszott Magyarország - Spanyolország vízilabda-mérkőzésen Budapesten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015. július 10-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A július végi-augusztus eleji világbajnokságra címvédőként készülő magyar férfi vízilabda-válogatott legyőzte a spanyolok legjobbjait a négycsapatos Vodafone Kupa második napján, a Margitszigeten. A péntek esti találkozón egy góllal (12-11) volt jobb Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége, a londoni  olimpián hatodik, a legutóbbi vb-n ötödik ellenfelénél.

Eredmény, 2. forduló:
Magyarország-Spanyolország 12-11 (4-3, 2-2, 4-4, 2-2)
a magyar góldobók: Varga Dé. 3, Vámos, Német 2-2, Hosnyánszky, Angyal, Madaras, Varga Dá., Bedő 1-1

Varga Dénesnek távolról szerzett találata vezette be a mérkőzést, a rivális pedig rögtön egyenlített. Vámos Márton révén lett 2-1, de erre is hasonló gyorsasággal jött a válasz. Az ifjú center, Német Toni remeklése után Hosnyánszky Norbert erős lövése eredményezte a 4-2-es magyar vezetést. A spanyol szépítés még belefért az első nyolc percbe (4-3).

A második negyed Erdélyi Balázs elpuskázott ötméteresével rajtolt, Német szemfülessége viszont gólt ért (5-3). A meccs addigi leglátványosabb akciója pedig, amelyet Angyal Dániel fejezettbe, 6-3-as vezetést hozott. Ezután viszont két spanyol gól következett, s maradt is a 6-5 a nagyszünetig.

A balkezesek hozták magukat

Az ötperces pihenőt követően az ellenfelet erősítő Szirányi Balázs centergóllal egyenlített (6-6). A kellemetlen szériának Vámos vetett véget parádés pattintással, majd a csapat másik balkezese, Madaras Norbert alakította 8-6-ra az állást. A spanyolok azonban nem adták fel, két gyors találattal kiegyenlítettek, sőt egy emberelőnyös góllal a vezetést is átvették (8-9). A csapatkapitány Varga Dániel egyenlített, az utolsó szünet előtt pedig Varga Dénes sikeres büntetőjének köszönhetően lett 10-9.

Erdélyi Balázs (b) és a spanyol Xavi Garcia küzd a Margitszigeten Forrás: MTI/Kovács Tamás

A befejező negyedben létszámfölényes góllal egyenlített a spanyol csapat, s a triplázó Varga Dénes jóvoltából ugyanígy hat az öt elleni játék eredményezte a 11-10-es magyar vezetést. Bő egy perccel a vége előtt dőlt el a csata: emberelőnyből Bedő Krisztián a bal felső sarokba lőtt, a spanyoloknak már csak a szépítésre futotta (12-11).

A nap másik mérkőzésén:
Olaszország-Ausztrália 7-6 (2-0, 1-2, 1-1, 3-3)

A szombati záróforduló programja:
Ausztrália-Spanyolország 17.30
Magyarország-Olaszország 19.30

A torna állása:
1. Olaszország 6 pont (15-10)
2. Magyarország 6 (22-19)
3. Ausztrália 0 (14-17)
4. Spanyolország 0 (15-20)