Társoldalunk:

Mindkét pólóválogatott éremért megy a vébére

2015.07.22. 20:18

Mind a magyar férfi vízilabda-válogatottnak, mind pedig a női nemzeti csapatnak az a célja, hogy érmet szerezzen a pénteken rajtoló vizes világbajnokságon az oroszországi Kazanyban.

Benedek Tibor, a címvédő férfi együttes szövetségi kapitánya a japánok felett a szerdai barátságos mérkőzésen aratott 18-11-es győzelem után tartott sajtótájékoztatón alapelvárásnak nevezte a dobogós helyezést.

A szakvezető vb-rajt előtti formáról annyit mondott, hogy a kerettagok bizonyos helyzetekben még mindig nem eléggé érettek, de számos pozitívumot látott a torna előtti utolsó felkészülési mérkőzésen.

Benedek Tibor instruálja fiaitForrás: MTI/Kovács Tamás

Arra a felvetésre, hogy a világbajnoki csoportban három, elvben könnyen verhető rivális vár csapatára, Benedek Tibor úgy válaszolt, hogy ezekre az ellenfelekre is koncentrálni kell, jól, stabilan kell játszani és végig fenntartani a szükséges lelkiállapotot.

Minimális cél az éremszerzés a nőknél

Merész András, a világ- és Európa-bajnoki harmadik női válogatott szövetségi kapitánya szintén minimális célként fogalmazta meg az éremszerzést Kazanyban is. "Hogy aztán az az érem milyen színű lesz, az már az álmok kategóriájába tartozik" - mondta a szakember.

Fontosnak nevezete, hogy ha lehet, első legyen négyesében a gárda, de legalább a csoport második helyét szerezze meg, hogy ne fenyegesse veszély a nyolc közé jutást. Ehhez már az első csoportmérkőzésen nagyon hatékony teljesítményre lesz szükség, megfogalmazása szerint a nyitó találkozón áll vagy bukik minden, de ezt a kínaiak is tudják. Elmondta még, hogy a válogatott tagjainak fizikális felkészülése hibátlanul sikerült, és a csapat hangulata is kiváló.