A SportTv-re költözik a kézilabda

Tóth Gabriella; Kiss Éva; Tomori Zsuzsanna Győr, 2015. július 16.
Kiss Éva (b), Tóth Gabriella (b2), Linn Jörum Sulland (b3), Yvette Broch (j3), Cornelia Nycke Grott (j2) és Tomori Zsuzsanna, a Győri Audi ETO KC új játékosai Ambros Martin vezetőedző társa
Győr, 2015. július 16. Kiss Éva (b), Tóth Gabriella (b2), Linn Jörum Sulland (b3), Yvette Broch (j3), Cornelia Nycke Grott (j2) és Tomori Zsuzsanna, a Győri Audi ETO KC új játékosai Ambros Martin vezetőedző társaságában a kézilabdacsapat sajtótájékoztatóján Győrben, az Audi Arénában 2015. július 16-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A 2015/16-os szezontól kizárólag a Sport TV közvetíti Magyarországon a női és férfi kézilabda Bajnokok Ligája küzdelmeit. Szeptember közepén a győriek selejtezőjével indul a közvetítéssorozat.

Az Európai Kézilabda-szövetség marketingügyeiért felelős EHF Marketing és az AMC Networks International Central Europe (AMCNI CE) közötti megállapodás értelmében a Sport1 és a Sport2 közvetíti majd az összes magyar érdekeltségű kézilabdameccset. A csatorna azt ígéri, az összes magyar meccs élőben lesz látható.

„Magyarország a férfi és női kézilabda terén is nagyon erős piacnak tekinthető. Már nagyon várjuk az AMCNI CE-vel való együttműködést, és biztosak vagyunk benne, olyan partnert találtunk, amely képes új szinte emelni a kézilabda-közvetítéseket Magyarországon” – mondta Peter Vargo, az EHF Marketing vezérigazgatója.

A győriek nyitják a közvetítések sorát Forrás: MTI/Krizsán Csaba

„Büszkék vagyunk rá, hogy a Bajnokok Csatornája lesz a Sport TV. A VELUX EHF BL és a női EHF Bajnokok Ligája új tartalom lesz csatornáinkon, a Sport1-nek és Sport2-nek köszönhetően a legtöbb magyar háztartásban nézhető lesz - tette hozzá Málnay B. Levente, az AMC Networks International Central Europe vezérigazgatója arra utalva, hogy a korábbi jogtulajdonos Digisport adását több helyen nem lehetett fogni.

Az már az előző szezon végén kiderült, hogy a Digisport nem tudja megtartani a kézilabdát, de minden hír arról szólt, hogy az új magyar sportadó, az M4 Sport fogja adni a kézilabda BL-küzdelmeit. Ehhez képest most minden a SportTv-hez kerül, amely eddig is közvetített kézilabdát: a spanyol férfi bajnokságot adták.