Csak a nap zavarta a kazahokat tönkreverő pólósokat

Szivós Márton Kazany, 2015. július 27.
Szivós Márton (j) és Rusztam Ukumanov a Magyarország-Kazahsztán férfi vízilabda csoportmérkőzésen a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. július 27-én. Magyarország-Kazahsztán 14-5.
MTI Fotó: Kovács Anikó
Az ellenfél legjobbjával, Rusztam Ukumanovval küzd Szivós Márton (j)
Vágólapra másolva!
A címvédő magyar válogatott rendkívül magabiztos, 14-5-ös győzelmet aratott a kazah csapat felett a kazanyi vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának hétfői nyitófordulójában.

A magyarok végig összeszedetten, koncentráltan játszottak. Főként védekezésben teljesítettek kiválóan, a kazahoknak egészen a harmadik negyed végéig nem sikerült a kapuba találniuk. A találkozó legeredményesebb játékosa a négygólos Hárai Balázs lett.

Az ellenfél legjobbjával, Rusztam Ukumanovval küzd Szivós Márton (j) Forrás: MTI/Kovács Anikó

Benedek elégedett a látottakkal

"Nagyon örülök, teljesen elégedett vagyok a csapatommal. Jól játszottunk, de ez egy kötelező meccs volt, a következő kettő is az lesz, ettől függetlenül így kell lejátszani egy világbajnoki nyitómeccset. Sok emberelőnyt kaptak a kazahok, amit nem bántam, mert egy brusztos, centerezős meccset játszottunk, ebből tudunk tanulni a további ellenfeleket ismerve" - értékelte a mérkőzést Benedek Tibor.

Csak a nap volt az ellenfél

"A második félidőben semmit sem láttunk a naptól, de ez volt a legnagyobb problémánk a meccsen. A célunk az volt, hogy belelendüljünk a vb-hangulatba, ez sikerült is. A héten még edzeni fogunk, nemcsak formát csiszolni, mert a kemény meccsek csak a jövő héten következnek" - mondta Varga Dénes a mérkőzést követően.

Bedő Krisztián (j) két gólt is szerzett Kazahsztán ellen Forrás: MTI/Kovács Tamás


Benedek Tibor együttese szerdán a dél-afrikaiakkal, pénteken pedig az argentinokkal találkozik. A csoport győztese automatikusan a nyolc közé jut, a második és a harmadik pedig a negyeddöntőbe jutásért játszik.


Eredmény:
C csoport, 1. forduló:
Magyarország-Kazahsztán 14-5 (4-0, 3-0, 5-2, 2-3) - élő közvetítés
gólszerzők: Hárai 4, Varga Dénes 3, Hosnyánszky 2, Angyal, Bedő, Madaras, Szivós, Varga Dániel 1-1, illetve Usakov 2, Ukumanov, Gubarev, Manafov 1-1

Nagy lehúzta a rolót

Magabiztos játékkal kezdett a magyar csapat, főként védekezésben villogott, ugyanis az első negyedben gólt sem engedélyezett a kazahoknak, holott háromszor is emberelőnyben próbálkozhattak. A férfi torna első magyar gólját Hárai Balázs szerezte közelről, majd Varga Dénes használta ki távolról, hogy a kazah kapus egy pillanatra nem figyel, ezt követően Angyal Dániel és Bedő Krisztián volt eredményes.

Ugyanezt láthatta a közönség a második felvonásban, a kapuban Nagy Viktor ziccert is hárított, amivel továbbra is nullán tartotta a magyar válogatott riválisát. Támadásban Varga Dénes megúszásból, majd Madaras Norbert kapásból, Szivós Márton pedig távolról volt eredményes.

Benedek Tibor többször is időt kért, hogy gyakorolhassuk az eltervezett figurákat Forrás: MTI/Kovács Tamás

A végét már nem sikerült komolyan venni

A nagyszünet után Hárai egymás után szerzett két gólt, majd Hosnyánszky Norbert és Varga Dániel is feliratkozott a gólszerzők listájára. Az első kazah találatnak kevesebb mint három perccel a játékrész vége előtt tapsolhatott az orosz-amerikai összecsapásra készülő közönség, Rusztam Ukumanov ötméteresből vette be Nagy Viktor kapuját. A magyar kapus nem sokkal később egy ejtésnél is tehetetlennek bizonyult, de a negyedet így is Hosnyánszky találata zárta.

A záró felvonásra kissé kiengedett a magyar válogatott, így a kazahok végül 3-2-re megnyerték ezt a negyedet, igaz, a találkozó legszebb megmozdulásával Varga Dénes - aki egy ütemtelenül elengedett lövéssel a keresztléc és az oldalsó kapufa találkozási pontját lőtte ki - állította be a végeredményt.


a csoport másik mérkőzésén:
Dél-afrikai Köztársaság - Argentína 10-6 (6-2, 1-2, 1-1, 2-1)