Lemondott a női pólósok kapitánya

Merész András, vízilabda
Kazany, 2015. augusztus 3. Merész András szövetségi kapitány a 9-12. helyért játszott Kanada - Magyarország vízilabda-mérkőzésen, a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 3-án. Magyarország válogatottja 10-7-re nyert. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Miután a magyar női vízilabda-válogatott Brazília legyőzésével megszerezte a 9. helyet a kazanyi vizes világbajnokságon, Merész András szövetségi kapitány azt mondta, hogy órák, napok kérdése és kiderül, mi lesz a sorsa, majd felajánlotta lemondását.

"Egy sportembertől, márpedig ezeknek a lányoknak mindegyike az, minimális elvárás, hogy mindig győzelemre játsszon bármilyen ellenféllel kerüljön szembe, akármelyik helyezésért. Ha pedig a győzelem már úgy néz ki, megvan, igyekezzen a lehető legtetszetősebben játszani. Ennek ma megfelelt a csapat, persze sokkal jobban örültem volna, ha szétizgulom magam valami normálisabb helyezés esetén” - mondta Merész András szövetségi kapitány a találkozó után.

A kapitány véleménye szerint a válogatott erejét a kilencedik hely egyáltalán nem tükrözi.

Merész András Forrás: MTI/Kovács Anikó

Személyes szakmai jövőjével kapcsolatban annyit mondott: "Órák, napok kérdése és kiderül."

A Waterpolo.hu információja szerint a kapitány a helyosztót követően felhívta telefon dr. Kemény Dénest, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökét, és felajánlotta neki a lemondását. A posztot illetően személyes egyeztetés és a szövetség elnökségi ülése után várhatóak majd további információk.

A kazanyi vb kulisszatitkairól itt olvashat.