Társoldalunk:

2300 gyereket küld főiskolára az NBA-sztár

2015.08.15. 16:10

A The LeBron James Family Foundation a 2011-ben meghirdetett „I Promise” program keretén belül 2300 akroni iskolásnak állja majd a felsőoktatási költségeit. Egy fiatal négyéves ösztöndíja nagyjából 38,000 dollárba, azaz több, mint 10 millió forintba kerül. 

A hírt az Akroni Egyetem dékánja, Scott Scarborough jelentette be a minden évben megrendezésre kerülő Family Reunion nevű eseményen, ahol a LeBron James alapítványának köszönhetően beiskolázott gyerekek és szüleik jönnek össze.

„Ha egyike vagy LeBron srácainak, akkor van egy jó hírünk számodra: az Akroni Egyetem ösztöndíjasa leszel abban a pillanatban, hogy leérettségizel” – jelentette be Scarborough a mintegy ötezer, egyenpólót viselő egybegyűltnek.

LeBron James és Kobe BryantForrás: AFP/Getty Images/Harry How

James „I Promise” projektjének keretein belül jelenleg 1100 gyerek jár középiskolába, hozzájuk csatlakozik még a következő négy év során további 1200, akikre szintén vonatkozik a Clevelend Cavaliers sztárjának nagylelkű gesztusa.

James nem egyedül állja a srácok főiskolai tandíját, az egyetem különböző forrásokat bevonva, valamit ösztöndíjkeretét kihasználva működik együtt a kosársztárral.