Vágólapra másolva!
A magyar U17-es női kézilabda-válogatott Románia legyőzésével megszerezte a bronzérmet a macedóniai Európa-bajnokságon.

U17-es női kézilabda Eb, bronzérkőzés:
Magyarország-Románia 34-31 (17-19)
Jane Sandanszki Sportcsarnok, játékvezetők: Krkacsev, Kolevszki.
MAGYARORSZÁG: Abuczki, Dányi, Hlogyik, Suba (kapusok), Fodor 8, Giricz, Háfra 3, Hornyák 9, Hudák, Klujber 1, Kuczora, Kuti 1, Lakatos 11, Pacsirta, Pásztor 1, Szabó. Szövetségi edző: Hajdu János.
ROMÁNIA: Hosu, Nagy (kapusok), Badea 1, Banciu 1, Bodo, Bucur 7, Cretu, Dinut 1, Lacatus 2, Munteanu 4, Petrus 1, Popescu 2, Serban, Tecar, Tirca 10, Verde 2. Szövetségi edző: Mariana Tirca.
Hétméteresek: 14/10, ill 5/5.
Kiállítások: 16 perc, ill. 18 perc.
Kizárás: Popescu (22.)

Mindkét csapat nagyon simán bukott el az elődöntőben, a mieinket az oroszok győzték le 33-24-re, a románok Dániától kaptak ki 31-23-ra, a bronzmérkőzésre Hajdu János szövetségi kapitány bedobta a kevesebb lehetőséget kapó játékosait is – írja a kéziszövetség honlapja.

Az első félidőben jobbára a románoknál volt az előny, majd a második félidőben beállt a kapuba Dányi, és az ő védéseivel átvette az irányítást a magyar válogatott. Megtörni ugyan nem sikerült a románokat, végig szoros maradt a meccs, de a magyar lányok megőrizték az előnyüket, és megszerezték a bronzérmet.

Bronzérmes az U17-es válogatott Forrás: Keziszovetseg.hu

Hajdu János szövetségi edző: - Megérdemelte nagyon a csapat a bronzérmet. Ma sem játszottunk igazán jól, inkább szívből és lelkesedésből, mint okosan kézilabdáztunk. A védekezésünk nem volt az igazi, de nagyon jó döntés volt a kapusedzőtől, hogy hívjuk ki Dányi Bernadettet. Lakatos Rita nagyszerűen teljesített, de persze fantasztikus, amit elért a társaság, büszke vagyok a lányokra, és köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a sikerhez.