Vágólapra másolva!
Csoportosan elkövetett nemi erőszakkal vádolja egykori barátnője az NBA-ben szereplő Chicago Bulls klasszis kosárlabdázóját, Derrick Rose-t. A játékos mindent tagad, szerinte csak a pénzére hajt az egykori barátnő. 

A sajtóban nyilvánosságra hozott részletek szerint Jane Doe (nem valódi név) azzal vádolja Rose-t, hogy egy Los Angeles-i buliban bedrogozta, majd miután a nő rosszul lett, és hazament, két barátjával utána mentek, bementek a lakásába, és többször megerőszakolták.

A 2013-ban történt eset előtt nem sokkal Rose-t elhagyta a barátnő, de továbbra is találkozgattak. Jane Doe elmondása szerint csak emlékképei vannak a történtekről, de amikor másnap reggel felébredt, a ruháit a nyakába húzva találta meg, a hálószobája pedig tele volt szétszórt gumióvszerekkel. Állítása szerint az eset annyira megviselte, hogy nem tudott a munkájára koncentrálni, ezért kirúgták.

Derrick Rose Forrás: AFP

Jane Doe azt állítja, a szégyen miatt nem szólt a rendőrségnek, és ezért tartott neki csaknem két évig, hogy feljelentést tegyen. Rose ügyvédje közölte, hogy az egész sztori kitaláció, semmiféle valóságalapja nincs.