Megtörhetetlen a veszprémi kézilabdauralom

Nagy László kézilabda BL final four
A veszprémi Nagy László és a szegedi Alen Blazevic (háttal) a férfi kézilabda NB I döntőjének második első mérkőzésén, a Pick Szeged - MKB-MVM Veszprém találkozón Szegeden 2014. május 11-én.
Vágólapra másolva!
Az MVM Veszprém megvédte címét a férfi kézilabda Szuperkupán, miután a győri döntőben két góllal legyőzte a bajnoki ezüstérmes MOL-Pick Szegedet. Nem volt olyan szoros a döntő, amilyennek az eredményből tűnik. 

Férfi kézilabda, Leier Szuperkupa
MVM-Veszprém-MOL-Pick Szeged 26-24 (16-11)

Furcsa látványt nyújtott a bemutatásnál a Veszprém félig üres meze, amiről lekerült az MKB logója, hiszen jelen pillanatban MVM Veszprémnek hívják a magyar bajnokot, de csak a város címere volt a csapat mezén.

A hosszú sérüléséből visszatérő Niko Mindegía góljával a Szeged szerezte meg a vezetést, de a gyorsan emberhátrányba kerülő Veszprém gyorsan magához ragadta az irányítást. Mirko Alilovic elkapta a fonalat a veszprémi kapuban, Nagy László és Momir Ilic góljaival állandósította vezetését a Veszprém, de a Szeged Roberto Parrondo heteseivel tartotta a lépést.

Bemutatkoztak az új fiúk is

Mindkét csapatban pályára léptek az új igazolások, Thiagus Petrus a szegedi, Aron Pálmarsson és Ivan Sliskovic veszprémi színekben. Mivel egyenlő létszám mellett nem sok ötlet volt a szegedi támadásokban, Juan Carlos Pastor időt kért, de a Veszprém lendületét nem tudta megtörni, a magyar bajnok csak akkor torpant meg, amikor Carlos Ortega sort cserélt, de a Pick ekkor is csak 2-3 gólra tudott felzárkózni.

Jonas Källman szép góljai ellenére a félidő hajrájában már hat góllal is vezetett a Veszprém, ami a szünet után gyorsan hízni kezdett. Mindkét edző kapust cserélt, Mikler Roland és José Sierra is jól kezdett, de a veszprémi cserék ültek jobban. Lékai Máté különösen jól szállt be a meccsbe, szórta a gólpasszokat, és kiharcolt jó néhány hetest és kiállítást is.

A szegediek nem adták fel, próbáltak látótávolságon belül maradni, de hiába forgatta a csapatát Pastor is,

a Veszprém az utolsó negyedóra kezdetére nyolcgólosra hízlalta az előnyét, és ezzel gyakorlatilag eldőlt a döntő.

A Szeged ugyan jól harcolva még visszakapaszkodott, de csak az eredményt tudta kozmetikázni, veszélyesen közel már túl későn került ellenfeléhez.

A Veszprém végül 26-24-re nyert, és megvédte címét a második alkalommal kiírt Szuperkupán. A döntő legjobbjának Jonas Källmant választották.

Jó meccset játszottak

"Mindkét félidő végét elrontottuk, így alakult ki a szoros eredmény, de úgy gondolom, uraltak a Szuperkupa döntőjét - mondta Mikler Roland a lefújás után. "Még nem értük el a csúcsformánkat, de helyenként már most is képesek vagyunk magas szinten játszani. Rengeteg munka áll mögöttünk, és még előttünk is van, de örömteli, hogy kupagyőzelemmel kezdtük a szezont" - tette hozzá Nagy László, a Veszprém csapatkapitánya.

Mikler Roland Forrás: MTI/EPA/DPA/Marius Becker

"Elsősorban támadásban hibáztunk sokat, így hiába jöttünk vissza kétszer is a meccsbe, végül megint nem sikerült elkapnunk a Veszprémet - mondta Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged beállója.