Társoldalunk:

Dujshebaev 2019-ig hosszabbított

2015.08.30. 09:49

2019-ig meghosszabbította szerződését Talant Dujshebaev, a Kielce kézilabdacsapatának edzője. A magyar férfikapitányként is dolgozó szakember célja, hogy Bajnokok Ligáját nyerjen a lengyel klubbal.

A krakkói Tauron Arénában 15 300 néző volt kíváncsi a Kielce és a Paris Saint-Germain kézicsapatainak barátságos mérkőzésére szombat este. A meccs 32-32-es döntetlennel végződött, érdekes módón majdnem hasonló forgatókönyv szerint, mint egy héttel korábban a Eurotournoi Strasbourg döntőjében a Veszprém ellen.

Akkor a magyar bajnok úgy győzött egy góllal, hogy Mikkel Hansen időntúli hetest rontott. Ezúttal a dán hasonló helyzetben nem hibázott, összesen 17 gólt szerzett.

Az eredménynél azonban sokkal jobban örülhettek a klub bejelentésének lengyel drukkerek: a Kielce ugyanis 2019-ig meghosszabbította Talant Dujshebaev szerződését.

Dujshebaev még négy évig maradForrás: AFP/Patrik Stollarz

A Kielce az előző évadban a harmadik helyet szerezte meg a Bajnokok Ligájában, miután a Final Four elődöntőjében 33-28-ra kikapott a Barcelonától, de a kisdöntőben 28-26-ra megverte a német Kielt.

"Szeretném megköszönni, hogy a PSG eljött Krakkóba, és köszönöm a szurkolóknak, hogy ennyien eljöttek és új nézőcsúcsot állítottak fel. Ez a meccs kiváló népszerűsítése volt a kézilabdának. Büszke vagyok arra, hogy a klub alkalmazottja lehetek, 2019 június 30-ig meg is hosszabbítottam itteni szerződésemet. A klub tiszteletben tartja a munkámat, ezért nagyon boldog és elégedett vagyok" - nyilatkozta Dujshebaev.

A magyar férfikapitányként is dolgozó szakember elmondta, célja, hogy a Kielce az egyik legjobb klub legyen Európában és Bajnokok Ligáját nyerjen.