Társoldalunk:

Magyar edzője biztosan nem lesz a Veszprémnek

2015.09.25. 10:42

A Flensburg elleni Bajnokok Ligája-rangadóra készülő MVM Veszprémet egyelőre az elbocsátott Carlos Ortega másodedzője, Xavi Sabaté irányítja, de Fonyó Károly klubelnök szerint hamarosan végleges döntés születik az új edző kilétével kapcsolatban. 

"A klub érdeke az, hogy mielőbb találjuk meg Carlos Ortega utódját, és ennek szellemében keményen dolgozunk is azért, hogy jó és gyors megoldás születhessen – nyilatkozta Fonyó Károly klubelnök a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

Amint arra számítani lehetett, több, egytől egyig neves és sikeres külföldi szakember jelezte, hogy szívesen venné át a váltóbotot, de tőlük függetlenül mi is felvettük a kapcsolatot néhány számba jöhető mesteremberrel. Mindent összevetve hatnál is több potenciális vezetőedző közül választhatjuk ki az utódot.

Nagy erőkkel keresik Ortega utódjátForrás: Philipp Guelland/EHFcl.com

"Hogy mikor, arra ma még nem tudok választ adni. Aligha okozok meglepetést azzal, ha bejelentem, hogy magyar edző biztos nem lép Carlos Ortega helyébe. Amíg az őrségváltás le nem zajlik, teljes bizalmunkat élvezve az eddigi másodedző Xavi Sabaté kezében a kormánykerék, akit kiválóan felkészült szakembernek tartunk. Kívánjuk neki, hogy a hírtelen jött új helyzetben szombaton higgadtan és jól irányítsa a csapatunkat, amelyet ugyanolyan jól ismer, mint az eddigi főnöke.”

Rengeteg jelölt van

A Telekom Sporthír Szolgálathoz olyan hírek is eljutottak, hogy a veszprémi klub egy Katarban dolgozó első vonalbeli edzővel is igyekezett megállapodásra jutni, aki viszont a neki közvetve feltett kérdésre válaszolva cáfolta a feltevést.

Szerinte a veszprémi utód „Északról” is jöhet, de ennek a valószínűségét csupán 50 százalékra becsülte. Nem mellesleg Veszprémben határozatlan időre hírzárlatot rendeltek el, ami azt jelenti, hogy a klubvezetőkön kívül egyelőre senki sem nyilatkozhat.