Vágólapra másolva!
Hétfőn délelőtt a veszprémi Csolnoky Ferenc kórházban megműtötték Nagy Lászlót, az MVM Veszprém kézilabda csapatának játékosát, aki szombaton a Flensburg-Handewitt elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen szenvedett a bal kézfején tőréses sérülést. A Veszprém közben nagy erőkkel keresi Carlos Ortega utódját.

"A műtét közel egy órán át tartott. Nagy László törött bal kézfejére úgynevezett lemezes és csavaros rögzítés került. Játékosunk jól ismeri Mészáros főorvos urat, mert korábban a másik kezét is ő operálta.

– hangzott Mahunka Zsolt doktornak a Telekom Sporthír Szolgálatnak adott beszámolója.

Nagy László Forrás: EHF


Nagy sérülése borzasztó rosszkor jött a Veszprémnek, hiszen így a kézibajnok több kulcsfontosságú mérkőzésen nem számíthat kapitányára, aki sem a Kiel, sem a PSG elleni csoportrangadón nem lesz ott. Nagy két éve sérült meg utoljára komolyabban, akkor is párhetes kihagyást jósoltak neki, de végül majdnem három hónapig tartott, míg teljesen felépült.

Martin Schwalb is képben a Veszprémmel

Egy francia kézilabdás oldal úgy értesült, hogy – ötöd- vagy hatodmagával együtt - az 52 éves német Martin Schwalb is befutó lehet az MVM Veszprémnél, amelynek vezetői a spanyol Carlos Ortega utódját keresik. Mint ismertes, a magyar BL ezüstérmes együttes szombaton este a Veszprém Arénában – az eddigi másodedző Xavier Sabaté irányításával – helyenként igen jó játékkal 28-24-re nyert a 2014-es Bajnokok Ligája győztes német Flensburg-Handewitt ellen.

A Handnews.fr emlékeztet arra, hogy 2013-ban Martin Schwalb vezetésével a HSV Hamburg megnyerte a Bajnokok Ligáját, ám arra is, hogy egy évvel később szívinfarktust megelőző műtéten esett át. Szerepét akkor Christian Gaudin vette át, a HSV jelenlegi edzője pedig Michael Biegler.

Schwalb az év elején megpályázta a német válogatott vezetőedzői tisztét, de a nemzeti szövetség döntéshozói helyette az izlandi Dagur Sigurdssont választották.

Aron Palmarsson (b) és Nagy László a Flensburg elleni győztes meccsen Forrás: MTI/Kovács Anikó


A hírportál valószínűleg azért hozta össze a német szakembert a magyar bajnokcsapattal, mert Schwalb szombaton ott volt a Veszprém Arénában, ám nem tárgyalni, hanem a Sky TV szakkommentátoraként.

Mégis maradna Xavi Sabaté?

Ezt figyelmen kívül hagyva a francia oldal azt is megemlíti, hogy a kiemelkedő tudású és erős egyéniségnek számító Martin Schwalb lehetne a Kielből idekerült Christian Zeitz után a Veszprém második „németje”. Arra viszont már nem tér ki, hogy két éve Schwalb játékosaként a Hamburg BL győztes csapatát erősítette a svéd Andreas Nilsson, aki 2014 óta a veszprémiek beállósa.

Veszprémből származó információ szerint

az eddigi másodedzőből előrelépett Xavier Sabaté sikeres bemutatkozása után nem akarják elsietni Carlos Ortega utódjának leszerződtetését.

Előfordulhat, hogy október 3-án, szombaton, a Zágráb elleni újabb BL meccsen, majd nem egészen egy nappal később a Nexe elleni SEHA Liga összecsapáson is Sabaté irányíthatja az idei BL ezüstérmes magyar bajnokcsapatot.