Óriási botrány a nagybányai kézicsapatoknál

Szűcs Gabriella, kézilabda
MACEDONIA, Ohrid : Hungarian Gabriella Szucs (L) scores a goal against Ukrainian Maryna Vergeliuk (L) during the 8th Women's Handball European Championships match on December 9, 2008 in "Biljanini Izvori" sports hall, in Ohrid. Ohrid, hosts the main round Group I matches including Denmark, Hungary, Norway, Romania, Spain and Ukraine. The championships will run until December 14. AFP PHOTO/ ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A prosport.ro értesülése szerint visszalép a Bajnokok Ligája küzdelmeitől a magyar játékosokat is foglalkoztató román HCM Baia Mare női és férfi kézilabdacsapata.

A román sportoldal idézte az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) csütörtöki közleményét, amelyben szerepel, hogy pénzügyi visszaélések gyanúja miatt 12 helyszínen tartottak házkutatást a városban, és számos dokumentumot lefoglaltak a nagybányai városházán, a klubok székhelyén, illetve több klubalkalmazott lakásán. Catalin Chereches polgármester ennek hatására bejelentette, hogy az önkormányzat felfüggeszti a csapatok támogatását, ezért azok visszalépnek a Bajnokok Ligájától.

A prosport.ro cikke szerint a vizsgálat célpontja elsősorban éppen a polgármester. A gyanú szerint az önkormányzat jelentős összegekkel segítette törvénytelenül a klubot, a HCM menedzsmentje ezeket a veszteségek fedezésére használta, és hamis dokumentumokkal igazolta. A közlemény megemlíti, hogy a DNA nyomozását a román hírszerző szolgálat, valamint a megyei csendőrség is segíti.

Szűcs Gabrielláék is visszalépnek a BL-től Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A nagybányai női csapat játékosa a magyar-román kettős állampolgár Szűcs Gabriella, aki korábban a magyar válogatottban szerepelt, de a közelmúltban bejelentette, hogy a jövőben Romániát fogja képviselni. A helyi férfiegyüttesben kézilabdázik Tatai Péter és Iváncsik Tamás. Csapatuk egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte a Bajnokok Ligája csoportkörét, a nőknél október közepén kezdődnek a küzdelmek.