A női pólósok kemény, a férfiak könnyű csoportba kerültek az Eb-n

2015.10.04. 14:53

A 2016-os szerbiai vízilabda Európa-bajnokságon a magyar férfi válogatott könnyebb, a női csapat viszont nehezebb csoportban játszik majd a vasárnapi sorsolás eredményeként.

A  belgrádi városházán rendezett eseményen a Benedek Tibor irányította férfi csapat Görögország, Oroszország és Törökország nemzeti csapatait kapta ellenfélnek, míg az új szövetségi kapitánnyal, a Merész Andrást váltó Bíró Attilával készülő női válogatott Hollandia, Oroszország, Görögország, Portugália és Törökország alakulataival szemben száll vízbe a januári kontinensviadalon. 

Benedek Tibor és csapata Szerbiában javíthat a kazanyi világbajnokság kudarca utánForrás: MTI/Kovács Anikó


A csoportelsők spórolnak egy meccset

A jövő év eleji Eb-n először vesz részt 16 csapat a férfiaknál és 12 a nőknél. A kontinentális szövetség (LEN) döntése nyomán négy-négy csapattal bővült a mezőny.


A férfiaknál ennek megfelelően az alapszakaszban négy négyes csoportban szerepelnek a válogatottak, a csoportelsők azonnal a negyeddöntőbe kerülnek, a második-harmadik helyezettek pedig keresztbe játszanak a nyolcba jutásért.


A 12 csapatos női tornán ugyanakkor két hatos csoportban zajlik majd a küzdelem, az elsők közvetlenül elődöntőbe jutnak, a második-harmadik helyezettek pedig keresztbejátszással döntenek arról, hogy melyikük folytathatja a legjobb négy között.

A csoportbeosztások:

férfiak:

A csoport: Montenegró, Spanyolország, Hollandia, Szlovákia
B csoport: Franciaország, Horvátország, Málta, Szerbia
C csoport: Németország, Grúzia, Olaszország, Románia
D csoport: MAGYARORSZÁG, Oroszország, Görögország, Törökország

nők:

A csoport: Portugália, Oroszország, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Törökország, Görögország
B csoport: Horvátország, Szerbia, Olaszország, Franciaország, Németország, Spanyolország