Bajnokveréssel kezdődött az NHL-szezon

2015 NHL Stanley Cup Final - Game Six GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY Scoring USA Illinois Chicago - Illinois United Center Winning Chicago Blackhawks PORTRAIT Tampa Bay Lightning National Hockey League Playoffs Game Six Stanley Cup Finals 201
CHICAGO, IL - JUNE 15: The Chicago Blackhawks pose with the Stanley Cup after defeating the Tampa Bay Lightning by a score of 2-0 in Game Six to win the 2015 NHL Stanley Cup Final at the United Center on June 15, 2015 in Chicago, Illinois. Tasos Katopodis/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A címvédő Chicago Blackhawks 3-2-re kikapott a vendég New York Rangerstől az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2015/16-os idényének első játéknapján.

A Rangers már az első harmadban beütötte azt a három gólt, amellyel végül nyerni tudott Chicagóban. A nyitónap másik három összecsapása is a hazai csapatok vereségét hozta.

Az új szezon első meccsén kikapott a címvédő Chicago Blackhawks Forrás: AFP/Tasos Katopodis

Torontóban a két ősi rivális, a helyi Maple Leafs csapott össze a Montreal Canadiensszel, a vendégek a záró játékrészben fordították maguk javára a meccset. A 400. NHL-mérkőzésén szereplő Max Pacioretty kétszer volt eredményes, utoljára az üres kapuba talált be. Az elmúlt idény legértékesebb játékosának választott, 2014-ben olimpiai bajnok Carey Price 36 védéssel járult a sikerhez.

A Vancouver Canucks többek között a svéd Daniel Sedin góljával és két gólpasszával győzött Calgaryban. A Flames - amely az előző rájátszás első körében éppen kanadai riválisát ejtette ki - utoljára 2009-ben tudott győzni idénynyitón. A San Jose Sharks a 2012-es és 2014-es Stanley Kupa-győztes Los Angeles Kings otthonában diadalmaskodott. Az új csapatkapitány, Joe Pavelski egy gólt ütött és kettőt előkészített. A vendégeknél az a Martin Jones védett, aki tavaly még a Kingsszel nyert bajnokságot. A Sharks sorozatban hatodik éve nyeri meg idénybeli első fellépését.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs-Montreal Canadiens 1-3
Chicago Blackhawks-New York Rangers 2-3
Calgary Flames-Vancouver Canucks 1-5
Los Angeles Kings-San Jose Sharks 1-5