Szűk vereséggel kezdett a Szolnok az Európa Kupában

Lóránt Péter, kosárlabda
HUNGARY, Szolnok : US James White (R) of Italian Grissin Bon Reggio Emila vies for the ball with Peter Lorant (L) of Szolnoki Olaj on February 11, 2014 during their basketball EuroChallenge match in the local sports hall of Szolnok, Hungary. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A Szolnoki Olaj nagy csatában kikapott a görög PAOK Szaloniki vendégeként a kosárlabda férfi Európa Kupa szerdai nyitófordulójában.

Kosárlabda Európa Kupa, Eredmény:
E csoport, 1. forduló:
PAOK Szaloniki (görög)-Szolnoki Olaj 72-69 (24-12, 13-20, 17-20, 18-17)
A magyar csapat legjobb dobói: Vojvoda 16, Natyazsko 15, Craft 11

A Szolnok gyenge játékkal kezdte meg a 2015/2016-os Európa Kupa-idényt, a görögök 11-0-ra, majd 24-6-ra elhúztak. A magyar bajnok akciói rendre támadó- vagy lépéshibába fulladtak, miközben a túloldalon záporoztak a kosarak.

A második negyedben a vendégek visszajöttek hét pontra, pedig az ászok közül Keller Ákos, Milos Boriszov és Vojvoda Dávid is sokáig nulla ponton maradt, ráadásul a 15. percben már 11 eladott labdánál tartott az Olaj. A nagyszünetben 37-32 volt az állás.

Nem sok hiányzott a Szolnoknak Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Fordulás után végképp magára talált az ukrán Kirilo Natyazsko vezette Tisza-parti gárda, amely a 25. percben vezetett először (45-46). Váratlanul izgalmas lett a meccs, felváltva volt hol itt, hol ott az előny.

Az 52-50-ről induló zárónegyedben javarészt a kétszeres görög bajnok vezetett, fél perccel a vége előtt azonban 68-69 állt az eredményjelzőn. Az utolsó szolnoki támadás nem sikerült, a görögök pedig jól büntetőztek, így Dragan Aleksic együttese kiélezett csatában alulmaradt az EK-nyitányon. Az Olaj kedden a litván Vilniust fogadja.