Vágólapra másolva!
Bejutott a legjobb nyolc közé a Szeged férfi vízilabdacsapata az Eurokupában, miután a második selejtezőkör utolsó fordulójában gólzáporos meccsen nyert az olasz Canottieri Napoli ellen a horvátországi Splitben rendezett négycsapatos tornán.

Eredmény, Eurokupa, 2. selejtezőkör, 3. forduló, D csoport:
Szeged-Diapolo - Canottieri Napoli (olasz) 18-12 (4-1, 5-3, 5-4, 4-4)
a magyar csapat góldobói: Varga Zs., Manhercz K. 4-4, Sedlmayer 3, Pellei, Kiss Cs., Seman 2-2, Kunac 1

A vasárnapi zárónapon a magyar együttes remekül kezdett, hiszen - amint az az európai szövetség, a LEN honlapjának összefoglalójából kiderült - 4-1-re elhúzott az első negyedben. A folytatásban sem csökkent a szegediek lendülete, s a nagyszünetre ötgólos előnyt gyűjtöttek össze.

A nápolyiak próbálkoztak a visszakapaszkodással, ám a Szeged semmi esélyt sem adott nekik, s a vége magabiztos, hatgólos győzelem lett. Így a magyar együttes, amely a pénteki nyitónapon 12-11-re kikapott a Mornar Splittől, majd szombaton a másik spliti gárdát, a házigazda Jadrant 14-9-re legyőzte, továbbjutott négyeséből és az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatja.

18-12-re nyertünk a Nápoly ellen, kiharcoltuk a továbbjutást!

Posted by Tiszavirág Szeged Diapolo on Sunday, October 18, 2015

A sportág második számú kontinentális sorozatától ugyanakkor búcsúzni kényszerült az első selejtezős kört szintén sikerrel vevő másik magyar csapat, a Ferencváros. Az FTC a nápolyi selejtezőcsoportban vasárnap csak döntetlenre végzett az orosz Kirisivel, márpedig a továbbjutáshoz nyernie kellett volna.