Átvesszük az uralmat a vizes Hírességek Csarnokában

Molnár Tamás; Varga Tamás; Biros Péter; Madaras Norbert; Benedek Tibor; Kiss Gergely; Varga Dániel; Kis Gábor; Szécsi Zoltán; Hosnyánszky Norbert; Kásás Tamás; Varga Dénes; Gergely István csapatkép
Peking, 2008. augusztus 24. A magyar vízilabda-válogatott tagjait fényképezik, miután átvették az aranyérmet a Jingtung uszodában a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokon. Áll (b-j): Molnár Tamás, Varga Tamás, Biros Péter, Madaras Norbert, Benedek Tibor, Kiss Gergely, Varga Dániel. Guggol: Kis Gábor, Szécsi Zoltán, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Varga Dénes, Gergely István. Magyarország a döntőben 14:10-re legyőzte az Egyesült Államok csapatát, és ezzel egymás után harmadszor győzött az olimpiai játékokon. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A 2000 és 2008 között három olimpiai bajnok címet szerzett magyar férfi vízilabda-válogatott hat játékosát is jelölik a vizes sportok legkiválóbbjait tömörítő nemzetközi hírességek egyesült államokbeli csarnokába.

A magyar szövetség honlapja szerint Team Hungary néven Kásás Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán kapott jelölést a hírességek csarnokába (hivatalosan ISHOF, International Swimming Hall of Fame).

A jelölőbizottságban és a döntőbizottságban is tag Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, a fenti háromszoros olimpiai bajnokok akkori szövetségi kapitánya. A szakember elmondta: mindent megtesz majd azért, hogy 2016-ban a hat magyar klasszist avassák be a hírességek csarnokába.

Átvesszük az uralmat a Hall of Fame-ben Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Nyugodtan mondhatom, hogy ez egy nagy megtiszteltetés. Talán szerénytelenség, hogy az eredményeink alapján a jelölés és esetlegesen az elismerés is reális lehet, ismerve a hírességek csarnokának tagjait. Háromszor nyertünk olimpiai bajnoki címet, ez keveseknek adatik meg. Ez egy egyéni elismerés nekünk, hatunknak, viszont

Ha a csapat nem játszik jól, és nem alkotják olyan fantasztikus, nagy játékosok, mi sem nyertünk volna háromszor aranyérmet. Mindenesetre nagyon jól esik a jelölés" - idézte a honlap Kiss Gergelyt.

Jó név a Team Hungary

"Nagyon megtisztelő ebbe a társaságba bekerülni, az úszósportok egyik szentélyéről van szó. Ez egy nagyon kedves ötlet, a Team Hungary fantázianév tetszik. Mondhatom, hogy elég jó társaságba keveredtem. Örülök a jelölésnek, és köszönöm a csapatnak, hogy ez megadatott nekünk" - mondta Szécsi Zoltán.

A frissen beválasztottak

A vízilabda sportág jelöltjei:
Ozren Bonacic (Jugoszlávia/Horvátország)
Alessandro Campagna (Olaszország)
Jody Campbell (Egyesült Államok)
Bridgette Gusterson (Ausztrália)
Debbie Handley (Ausztrália)
Giuseppe és Francesco Porzio (Olaszország)
Team Hungary 2000-2008 - Kásás Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán
Team Italy 1990-1996 - Francesco Attolico, Alessandro Bovo, Alessandro Campagna, Paolo Caldarella, Massimiliano Ferretti, Giuseppe Porzio, Marco D'Altrui, Mario Fiorillo, Ferdinando Gandolfi, Amedeo Pomilio, Francesco Porzio, Carlo Silipo, Gianni Averaimo. Szövetségi kapitány: Ratko Rudic

A hírességek csarnokának tagja a vízilabdázók közül Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnay Márton, Kárpáti György, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, Németh János, Szivós István, id. Szivós István és Zólyomi András. A döntést várhatóan november végén hozzák meg.