Vágólapra másolva!
Hanga Ádámnak főszerepe volt abban, hogy csapata, a Laboral Kutxa 96-89-re legyőzte a görög Olimpiakoszt a kosárlabda Euroligában.

A magyar kosaras kezdőként 32 percet játszott a spanyol csapatban, 17 pontot szerzett, és emellett volt még 6 lepattanója, 3 gólpassza és 2 szerzett labdája, írja a Kezdo5.hu.

A portál megemlíti, hogy Hangának a rendes játékidő végén volt két fontos kosara, és a hosszabbításban szerzett egy triplát, úgyhogy az izgalmas végjátékban is vezéregyéniség tudott lenni, 17 pontja ráadásul eddig karrierje legjobb teljesítménye az Euroligában.

Még több önbizalma lett

"Minden szempontból remek mérkőzés volt. Egy meccsen nem játszottam még ennyit az Euroligában, mint tegnap este. Boldog vagyok, és még több önbizalmam lett" - nyilatkozta a 26 éves játékos, hozzátéve: már úton vannak Malagába, ahol vasárnap bajnokit vív csapata.

Hanga mellett a görög Buruszisz tett nagyon sokat a Laboral sikeréért, aki 28 pontot szórt a tavaly döntőt játszó Olimpiakosznak. A meccs már a rendes játékidőben eldőlhetett volna, James, a spanyolok játékosa a féLpályáról vágott be egy kosarat a legvégén, de végül érvénytelenítették, mert kiderült, hogy időn túl dobta el a labdát. A Vitoria két forduló után 1/1-es mérleggel áll az Euroligában.