Máris be kell zárni az új jászberényi műjégpályát

jászberényi jégcsarnok, jégkorong
Jászberény, 2015. október 15. Az új jászberényi jégcsarnok 2015. október 15-én, az átadás napján. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
Egyelőre be kell zárni a két hete felavatott jászberényi fedett műjégpályát, mert leégett a fagyasztó zajvédő szigetelése kedden késő délelőtt, az anyagi kár jelentős, akár több tízmillió forint is lehet, közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

S. Tóth Anikó elmondta: a tűz a fagyasztógép zajvédő szivacsának szigetelése közelében, egy külsős cég munkatársa által végzett karbantartási, hegesztési munka közben keletkezett.

A dolgozók észlelve a fellobbanó lángokat azonnal megkezdték az oltást, a jászberényi hivatásos tűzoltók értesítéséig már poroltókkal megfékezték a tüzet, a kiérkező szakembereknek már csak utómunkálatokat kellett végezniük - tette hozzá.

Az új jászberényi jégcsarnokot október 15-én adták át Forrás: MTI/Mészáros János

A sajtószóvivő arról is beszámolt, hogy a jászberényi katasztrófavédelmi kirendeltség a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően hivatalból kezdte meg a tűzvizsgálatot. Az eljárás keretében a tűz keletkezésének okát, a munkavégzés körülményeit, illetve a tűzvédelmi szabályok betartását vizsgálják - közölte.