Társoldalunk:

Három évre eltiltották a saját meccseire fogadó pólóbírót

2015.11.12. 13:15

A Magyar Vízilabda Szövetség fegyelmi bizottsága három évre eltiltotta Horváth Csabát a játékvezetéstől. Horváth kilencszer kötött fogadást az általa a 2014-15-ös szezonban vezetett mérkőzéseire, és bár állítása szerint csekély pénzösszegeket tett fel, ezzel csorbította a vízilabda hírnevét.

A Szerencsejáték Zrt. információja szerint Horváth Csaba kilencszer kötött fogadást az általa a 2014-15-ös szezonban vezetett mérkőzésre, ezért a Magyar Vízilabda Szövetség szeptemberben fegyelmi eljárást kezdeményezett a játékvezető ellen. A Fegyelmi Bizottság november 11-én zárta le az eljárás. 

"Horváth Csaba ismételten és változatlan tartalommal elismerte azt a tényt, hogy cselekedetével fegyelmi etikai vétséget követett el, és előadta, hogy az ő és korábbi jogi képviselője által előterjesztett bizonyítási indítványnak az volt a lényege, hogy igazolja azon állítását, mely szerint csekély pénzösszegekben történt a fogadás. Horváth Csaba kiemelte, hogy cselekedetére magyarázatot nem tud adni, és cselekedetével nem befolyásolta az aktuális mérkőzéseket. 

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A Fegyelmi Bizottság tájékoztatta őt a bizottság hatásköréről, és egyben arról, hogy a lefolytatott eljárás szempontjából lényegtelen az összegszerűség. Lényegi eleme annak van, hogy a játékvezető olyan cselekménysorozatot valósított meg - általa is elismerten -, amely csorbította a vízilabda sportág hírnevét. 

További indítványt Horváth Csaba sem terjesztett elő. Ezt követően az MVLSZ Fegyelmi Bizottsága, mint elsőfokú hatóság, döntést hozott, és hirdetett ki. 

A döntés értelmében az MVLSZ Fegyelmi Bizottsága Horváth Csabát 3 évre eltiltotta az általa végzett szakmai tevékenységtől. A döntés ellen fellebbezés benyújtásának van helye a kézhezvételtől számított 15 napon belül” - olvasható a szövetség honlapján Dr. Deák Péter, a fegyelmi bizottság elnökének összegzése.