Vámosék megszórták a román vízilabdázókat

Vámos Márton, vízilabda
Kecskemét, 2015. november 17. Vámos Márton a férfi vízilabda világliga A csoportjában a 2. fordulóban játszott Magyarország - Románia mérkőzésen Kecskeméten 2015. november 17-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott kedden 16-8-ra legyőzte a román csapatot a Világliga európai selejtezőjének második fordulójában.

Eredmény:
Magyarország - Románia 16-8 (6-2, 2-3, 4-2, 4-1)
a magyar csapat gólszerzői: Salamon, Vámos 4-4, Decker Á. 2, Bátori, Kovács G., Tóth M., Manhercz K., Mezei, Erdélyi

Gyors magyar gólokkal indult a találkozó: Salamon Ferenc, Decker Ádám, majd Vámos Márton is betalált, mire az első román válasz megérkezett (3-1). Az ellenfél ugyan minimálisra csökkentette hátrányát, ám Decker, Kovács Gábor és Tóth Márton találataival az első negyed végén négy góllal vezetett Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese (6-2).

Vámos Márton négy gólt szerzett Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A folytatásban Bátori Bence találatára feleltek gyorsan a vendégek, majd Vámos ötméteresből növelte tovább a magyar előnyt (8-3). A nagyszünetig akcióból és ötméteresből is betalált a román csapat, így 8-5-ös magyar vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

A harmadik negyedet Vámos nagy erejű és eredményes lövése vezette be, ezután előbb Manhercz Krisztián, majd a vendégek szereztek gólt ötméteresből (10-6). Román találatra Mezei Tamás látványos centergóllal válaszolt, majd Salamon zörgette meg a hálót a vendégek kapuján (12-7).

A záró felvonás elején Salamon emberelőnyben villant, egy román találatot követően pedig ötméteresből szerezte meg negyedik gólját. Vámos egy gyors ellentámadást követően szintén négyre növelte találatai számát, a végeredményt pedig Erdélyi Balázs állította be (16-8).

"A szoros emberfogással elégedett vagyok, nagyon harciasak voltunk. A támadásainkban ötletesek voltunk, tizennégyből kilenc emberelőnyt belőttünk, ezzel nem lehet mérkőzést veszíteni" - értékelt Benedek Tibor a találkozó után.